Ο Υδραϊκός Πρωταθλητής Δ' εθνικής κατηγορίας Υδατοσφαίρισης 2012 - ΥΔΡΑΙΚΟΣ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Breaking

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Ο Υδραϊκός Πρωταθλητής Δ' εθνικής κατηγορίας Υδατοσφαίρισης 2012


Το πρωτάθλημα της Δ΄ εθνικής κατηγορίας κατέκτησε η ομάδα μας,

την Κυριακή 12 Αύγουστου στο κολυμβητήριο της Μεταμόρφωσης. Ενισχυμένη ξεκίνησε φέτος την προετοιμασία της η ομάδα του Υδραϊκού. Τον Φίλιππο Καϊάφα ( συμ/χή 4 ολυμπιάδες), πλαισίωσαν οι Γιώργος Μαυρωτάς (αρχηγός επί σειρά ετών στην εθνική ομάδα με συμ/χή 5 ολυμπιάδες), Ευάγγελος Πάτρας (3 ολυμπιάδες), Θεόδωρος Καλακώνας (2 Ολυμπιάδες), Χρήστος Δήμου, Διονύσης Πρωτοπαπάς και ο Γιώργος Μιχαηλίδης, υπό τις οδηγίες του μέντορα Σωτήρη Σταθάκη (αρχηγού της εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης επί σειρά ετών) και του προπονητή της ομάδας, Νικόλαου Βαβούρη.
Την Παρασκευή 27 Ιουλίου αναχώρησε η ομάδα μας για την Αθήνα όπου συμμετείχε στην 1η φάση του πρωταθλήματος της Δ’ εθνικής κατηγορίας. Πιο συγκεκριμένα, συμμετείχε στον 2ο από τους συνολικά πέντε ομίλους που διεξήχθησαν πανελληνίως .Το εισιτήριο για την τελική φάση έπαιρναν οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο. Για τον 2ο όμιλο οι ομάδες που συμμετείχαν ήταν ο Υδραϊκός, τα Δελφίνια Μεταμόρφωσης, η Ρόδος και ο Α.Ο.Καστέλλας.
Για τον πρώτο αγώνα με την ομάδα της Μεταμόρφωσης ,ο οποίος είχε το χαρακτήρα ντέρμπι, αφού και οι δύο ομάδες ήταν οι πιο ισχυρές του ομίλου. Η ομάδα μας έδειξε από την αρχή τις προθέσεις της για την συνέχεια του πρωταθλήματος, επικρατώντας εύκολα με σκορ 10-4. Σειρά είχε το παιχνίδι με αντίπαλο την ομάδα της Ρόδου, η οποία παρουσίασε νεανικό σχήμα για τα δεδομένα της κατηγορίας δίνοντας την δυνατότητα και στην ομάδα μας να αγωνιστεί στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα με τα νεαρά μέλη μας. Η τελική επικράτηση με σκορ 14-2 άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον των νεαρών αθλητών μας. Τελευταίος αγώνας με την Καστέλλα όπου και εδώ η πείρα των μεγαλυτέρων καθοδήγησε τους νεότερους σε έναν αγώνα που θύμιζε γιορτή, με σκορ 10-4. Ο Υδραϊκός αήττητος πήρε το εισιτήριο για την τελική φάση.
Πέμπτη 9/8, πράξη δεύτερη. Έναρξη Τελικής Φάσης με τη συμμετοχή 10 ομάδων. Δυο όμιλοι των 5 ομάδων, από τους οποίους οι δυο πρώτοι των δύο ομίλων προκρίνονται στους ημιτελικούς, όπου και διασταυρώνονται με χιαστί αγώνες. Οι τρείς πρώτες ομάδες προάγονται στην ανώτερη κατηγορία για το «2013» και η πρώτη ομάδα ανακηρύσσεται Πρωταθλήτρια για το «2012».
Πρώτο παιχνίδι με το Χαϊδάρι, μια ομάδα αξιόλογη με γρήγορους παίκτες, την λύση στο ξεκλείδωμα της αντίπαλης άμυνας έδωσε ο Χ.Δήμου με γκολ από τη θέση του φουνταριστού, καθώς και ο Θ.Καλακώνας, ο οποίος σαν άλλος Μιαούλης πυρπόλησε την αντίπαλη εστία με 6 γκολ από την περιφέρεια. Ένα καλό ξεκίνημα για την τελική φάση με τελικό σκορ αγώνα, Υδραϊκός - Χαϊδάρι 15 - 8. Επόμενο παιχνίδι με την ομάδα Άθως Χαλκιδικής. Μια ομάδα άκρως νεανική (ο μικρότερος μέσος όρος ηλικίας του πρωταθλήματος), η οποία κέρδισε τον σεβασμό και τον θαυμασμό με τον τρόπο παιχνιδιού της, αλλά πάνω απ’ όλα με το ήθος των μικρών της αθλητών. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι δόθηκε και πάλι η ευκαιρία στους νεαρότερους αθλητές μας να δείξουν τις δυνατότητες τους και να δώσουν «ανάσες» στους μεγαλύτερους. Αποτέλεσμα δεύτερου αγώνα Υδραϊκός – Άθως Χαλκιδικής 11-6. Σειρά είχε το παιχνίδι με την Πατρινή ομάδα, που αποδείχτηκε σκληρή στον τρόπο παιχνιδιού της. Προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις μας με σκληρά ατομικά μαρκαρίσματα, όμως η εμπειρία της ομάδας μας έδωσε λύσεις στις άμυνες και οι γρήγορες και αποτελεσματικές κόντρες έδωσαν την νίκη στην ομάδα μας. Αποτέλεσμα ΟΠΑΘΑ Πατρών – Υδραϊκός 5-15. Τελευταίο και διαδικαστικό παιχνίδι, με αντίπαλο την ομάδα της Λαμίας καθώς ο Υδραϊκός είχε κλειδώσει την πρώτη θέση του ομίλου και περίμενε το ζευγάρι του από τον άλλον όμιλο. Υδραϊκός – Αναγέννηση Λαμίας 19 - 8. Στον άλλο όμιλο μέχρι το τελευταίο παιχνίδι δεν είχε ξεκαθαριστεί καμιά θέση και όλα ήταν ανοιχτά για τον αντίπαλο μας στο παιχνίδι του ημιτελικού.
Κυριακή πρωί 12/8, Ημιτελικός. Η διασταύρωση με τον άλλο όμιλο μας έφερε αντιμέτωπους με τον Πανσερραϊκό. Η ομάδα έδειχνε τα πρώτα σημεία κούρασης εμφανίζοντας δυσκολία στο τελείωμα των φάσεων. Την ομάδα έβαλε μπροστά ο αειθαλής Καϊάφας, με τρία συνεχόμενα γκολ, διασπώντας την αντίπαλη άμυνα με προσωπικές ενέργειες, δίνοντας τον κατάλληλο «αέρα» στην ομάδα. Η εκπληκτική άμυνα από τους Θ. Μουστακαρία, Δ. Πρωτόπαπα και Κ. Αργυρόπουλο, έδωσαν την δυνατότητα για ανάλογες ευκαιρίες στην επίθεση. Υδραϊκός- Πανσερραϊκός 10-5.
Κυριακή απόγευμα. Τελικός. Αντίπαλος ο Α.Ο.Ν.Σ Μίλων. Η ομάδα της Ν. Σμύρνης ήταν γρήγορη ομάδα με κάποιους παίκτες με πολύ καλό σουτ από την περιφέρεια και έναν πολύ καλό τερματοφύλακα. Στο ξεκίνημα της πρώτης περιόδου έγιναν κάποιες προσπάθειες τις οποίες αποσόβησε ο τερματοφύλακας του Μίλωνα δημιουργώντας εκνευρισμό στην ομάδα μας. Την στιγμή αυτή ανέλαβε δράση ο εγκέφαλος της ομάδας Γ. Μαυρωτάς , ο οποίος ηρέμησε την ομάδα με τις ενέργειες του και με καίριες πάσες έδωσε τον αέρα για πιο καθαρές και αποτελεσματικές φάσεις. Υδραϊκός - Α.Ο.Ν.Σ Μίλων 14 – 6. Ο Υδραϊκός πρωταθλητής Δ’ Εθνικής κατηγορίας.
Το πάντρεμα εμπειρίας και νεανικότητας πέτυχε. Η ομάδα έγινε παρέα. Όμορφες εικόνες οι οδηγίες του Ε. Πάτρα στο νεαρό μας τερματοφύλακα Γιώργο Σκόρα. Η καθοδήγηση του Γ. Μαυρωτά προς τους Ι. Αγγελόπουλο – Χ. Παγάνη, καθώς και του Χ. Δήμου προς τον Γ. Νομικό για τη θέση του φουνταριστού. Εμφανή ήταν τα χαμόγελα του Φ. Καϊάφα και Θ. Μουστακαρία για το πάθος και τον ενθουσιασμό που επέδειξαν τα παιδιά του Ομίλου μας. Αξιοσημείωτη ήταν η πρόταση ανθρώπων της ομοσπονδίας προς τον πρόεδρο της ομάδας να αναλάβουμε την διοργάνωση της τελικής φάσης και το πρωτάθλημα κολύμβησης ανοικτής θαλάσσης , θεωρώντας από την εικόνα της ομάδας, ότι το νησί διαθέτει αθλητική πισίνα, διοργανώσεις που θα έφερναν πολύ κόσμο στο νησί μας.
Σύνθεση Υδραϊκού: Μουστακαρίας Θεόδωρος, Καϊάφας Φίλιππος, Μαυρωτάς Γεώργιος, Δήμου Χρήστος, Πάτρας Ευάγγελος, Μιχαηλίδης Γεώργιος, Πρωτόπαπας Διονύσιος, Καλακώνας Θεόδωρος, Αργυρόπουλος Κωνσταντίνος, Παπαδόπουλος Αλέξανδρος, Παγάνης Χαράλαμπος, Νομικός Μάριος, Αγγελόπουλος Ιωάννης, Αναργύρου Μιχάλης, Νομικός Γεώργιος, Σκόρρας Γεώργιος, Διαμαντής Ιάσονας, Κυριακάκης Γεώργιος, Πατσόγας Χάρης, Ρονιώτης Ανδρέας
Προπονητής: Βαβούρης Νικόλαος και Βοηθός Προπονητή: Σταθάκης Σωτήρης Έφορος: Λυγούρας Δημήτριος