Κλήρωσε για ΝΟ Βουλιαγμένης και Υδραϊκό ΝΟ στο Champions League Από - ΥΔΡΑΙΚΟΣ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Breaking

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

Κλήρωσε για ΝΟ Βουλιαγμένης και Υδραϊκό ΝΟ στο Champions League Από



Τους αντιπάλους τους στα προκριματικά του Champions League της Υδατοσφαίρισης των Ανδρών έμαθαν ο ΝΟ Βουλιαγμένης και ο Υδραϊκός ΝΟ! Οι Βουλιαγμενιώτες κληρώθηκαν στο B υπογκρούπ που θα λάβει χώρα στην Ουγγαρία (Βουδαπέστη με διοργανώτρια την Όρβοσι). Στην πρώτη φάση θα αγωνιστούν απέναντι σε δύο ομάδες που διαθέτουν Έλληνες διεθνείς στις τάξεις τους. Πρόκειται για την Μπρέσια (Άγγελος Βλαχόπουλος και Δημήτρης Νικολαΐδης) και την ΕΝΚΑ (Χριστόδουλος Κολόμβος), ενώ τρίτος αντίπαλος είναι η Οραντέα από τη Ρουμανία. Η λογική λέει πως ο ΝΟΒ θα παλέψει με την Μπρέσια για την πρωτιά του συγκεκριμένου ομίλου με τους Ιταλούς μάλλον να έχουν μικρό προβάδισμα.

Από τη μεριά του ο Υδραϊκός ΝΟ κληρώθηκε στο Β’ υπογκρούπ που θα λάβει χώρα στις Συρακούσες της Ιταλίας. Αντίπαλοί της ομάδας του νησιού του Αργοσαρωνικού που παίρνει μέρος για πρώτη φορά στην ιστορία του στο Champions League και για δεύτερη στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (είχε λάβει μέρος στο Euro Cup της σεζόν 2018-19) είναι η Σόλνοκ από την Ουγγαρία, η Μλάντοστ Ζάγκρεμπ από την Κροατία και η Πεΐ Ντε από την Γαλλία. Φαβορί για την πρωτιά θεωρούνται οι Ούγγροι και οι Κροάτες.

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν από 11-15 Νοεμβρίου και δύο ομάδες συνολικά (μία από τα γκρουπ Α1 – Α2, μία από τα γκρουπ Β1 – Β2) θα κερδίσουν ένα εισιτήριο για τους ομίλους της διοργάνωσης. Οι πρώτες ομάδες των γκρουπ των Συρακουσών θα παίξουν έναν «τελικό» πρόκρισης, ενώ το ίδιο θα συμβεί με τις δύο πρώτες από το γκρουπ της Βουδαπέστης. Όλες οι υπόλοιπες ομάδες (16) θα παίξουν μεταξύ τους παιχνίδια με σκοπό να γίνει η κατάταξή τους στην κλήρωση του Euro Cup, στο οποίο θα περάσουν (όλες σύμφωνα με την ανακοίνωση της LEN).

Υπενθυμίζεται πως ο νταμπλούχος Ολυμπιακός έχει ήδη εξασφαλισμένη θέση στους ομίλους.

Οι δέκα ομάδες που έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους μέσω wild card είναι: Ολυμπιακός (Ελλάδα), Φερεντσβάρος (Ουγγαρία), Προ Ρέκο (Ιταλία), Γιουγκ Ντουμπρόβνικ (Κροατία), Μπαρτσελονέτα (Ισπανία), Μαρσέιγ (Γαλλία), Σπαντάου (Γερμανία), Ντιναμό Τιφλίδας (Γεωργία), Ανόβερο (Γερμανία), Γιαντράν Χέρτσεγκ Νόβι (Μαυροβούνιο).

Οι προκριματικοί όμιλοι

Group A1 (Συρακούσες)

Ορτίτζια Συρακουσών* (Ιταλία), Μπαρτσελόνα (Ισπανία), Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία), Γιαντράν Σπλιτ (Κροατία), Πρίμορατς Κότορ (Μαυροβούνιο)

Group A2 (Συρακούσες)

Σόλνοκ (Ουγγαρία), Μλάντοστ Ζάγκρεμπ (Κροατία), Πεΐ Ντε (Γαλλία), Υδραϊκός ΝΟ (Ελλάδα)

Group B1 (Βουδαπέστη)

Όρβοσι (Ουγγαρία)*, Σίντεζ Καζάν (Ρωσία), Ραντνίσκι (Σερβία), Τεράσα (Ισπανία), Τουρκουά (Γαλλία)

Group Β2 (Βουδαπέστη)

ΝΟ Βουλιαγμένης (Ελλάδα), Μπρέσια (Ιταλία), ΕΝΚΑ Κωνσταντινούπολης (Τουρκία), Οραντέα (Ρουμανία)