Δ. Μαυρωτάς: «Γίνεται πάντρεμα τριών γενιών» [+Vid] - ΥΔΡΑΙΚΟΣ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Breaking

Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Δ. Μαυρωτάς: «Γίνεται πάντρεμα τριών γενιών» [+Vid]

dimitris mavrotas 2
Ο προπονητής του Υδραϊκού Δημήτρης Μαυρωτάς, μίλησε στο waterpolonews μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης της ομάδας του στο κολυμβητήριο του ΑΝΟΓ, για το όλο εγχείρημα του Υδραϊκού, την πορεία της προετοιμασίας και το πάντρεμα γενεών που γίνεται στην ομάδα του.


Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
Ο Υδραϊκός θα συμμετάσχει στα μεγάλα σαλόνια της Α1, θέλετε να μου πείτε δυο λόγια για το πώς πηγαίνει το όλο εγχείρημα της ομάδας;
«Ναι όντως ο Υδραϊκός φέτος θα βρίσκεται για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Α1. Το εγχείρημα είναι δύσκολο δεν το κρύβουμε, υπάρχει πολύ όρεξη όμως και αυτό είναι πολύ θετικό, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια και προσπαθούμε καθημερινά να κάνουμε δουλειά.
Έχουμε αντικειμενικές δυσκολίες, όπως το κολυμβητήριο και είμαστε πέρα – δώθε, όπως ήταν η Εθνική ομάδα το καλοκαίρι. Ελπίζουμε τα κολυμβητήρια να είναι ανοιχτά, αυτό είναι μια ευχή δηλαδή για να μπορέσει να αναπτυχθεί λίγο το άθλημα, γιατί δυστυχώς είναι μεγάλο ντισαβαντάζ  για εμάς, το ότι δεν υπάρχουν κολυμβητήρια ανοιχτά όλο το χειμώνα.
Ο Υδραϊκός είναι μια ομάδα, η οποία φέτος θα προσπαθήσει να μείνει στην Α1, το εγχείρημα, όπως είπες και εσύ, είναι δύσκολο, γιατί προσπαθούμε να παντρέψουμε την παλιά φουρνιά, την πολύ παλιά φουρνιά και τη νέα φουρνια.  Προσπαθούμε. Το πολύ θετικό για μένα είναι ότι υπάρχει όρεξη από όλα τα παιδιά και δουλεύουν όλοι με σχεδόν επαγγελματικές προδιαγραφές.»
Πώς κρίνετε την πορεία της προετοιμασίας μέχρι στιγμής;
«Η προετοιμασία είναι δύσκολη, γιατί δεν υπάρχει κολυμβητήριο για απογευματινές προπονήσεις, κάνουμε μια προπόνηση τη μέρα, μόνο το πρωί.
Μάλιστα, κάποιες μέρες που το κολυμβητήριο εδώ ήταν κλειστό, πήγαμε στη θάλασσα. Αυτό μου θύμισε λίγο εποχές του ’60, αλλά εντάξει θα δουλέψουμε και θα πάνε όλα καλύτερα.»
Όπως είπατε στην ομάδα σας παντρεύεται η παλιά με τη νέα γενιά. Στον Υδραϊκό υπάρχουν παίκτες τεράστιας κλάσης, που είναι μεγαλύτεροι σε ηλικία. Αυτοί μπρούν να αποτελέσουν σωστά πρότυπα για τους νέους προκειμένου να τους βοηθήσουν στην εξέλιξη τους ;
«Δεν είναι πάντρεμα δύο γενιών,  είναι πάντρεμα τριών γενιών. Δηλαδή άμα υπολογίσουμε στους πολύ μεγάλους τον Χρήστο τον Δήμου, τον Γιώργο τον Μαυρωτά, η επόμενη γενιά αποτελείται από παίκτες όπως οι Βλοντάκης, Κοκκινάκης και μετά είναι τα πιο νέα παιδιά. Α
υτό το πάντρεμα είναι πολύ ενδιαφέρον  για μένα καταρχάς. Οι μεγάλοι σε ηλικία είναι νομίζω τα καλύτερα πρότυπα που θα μπορούσαν να έχουν οι μικρές φουρνιές και αυτό που είχα πει κάποια στιγμή σε κάποια δήλωση μου, είναι ότι καλό θα είναι να έρχονται μικροί από όλες τις ομάδες, να παρακολουθούν την προπόνηση που κάνουν αυτοί οι παίκτες στα 46, 47 τους χρόνια. Είναι μεγάλο μάθημα. Μερικοί το κοροϊδεύουν, αλλά για μένα σας λέω και πάλι, είναι ευχή να δουλεύω με τέτοιους αθλητές.»
Συνεπώς πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι μπορούμε να πούμε ότι για τους νεαρούς του Υδραϊκού υπάρχει και ένα κέρδος από άποψη αθλητικής παιδείας;
«Σίγουρα. Και δεν είναι μόνο του Υδραϊκού. Αυτό θα συμβαίνει και όταν θα βλέπουν στις πισίνες αυτούς τους παίκτες, αυτής της αξίας και οι αντίπαλοι. Αύριο για παράδειγμα θα πάμε για φιλικό στο Φάληρο. Μόνο που θα δούνε οι πιτσιρικάδες του Φαλήρου αυτούς τους παίκτες να παίζουν, γι’ αυτούς αποτελεί κέρδος.»

Δείτε σε βίντεο τις δηλώσεις του: