Πρώτη ευρωπαϊκή νίκη για Υδραϊκό, 8-4 τη Νις και ελπίδες πρόκρισης - ΥΔΡΑΙΚΟΣ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Breaking

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Πρώτη ευρωπαϊκή νίκη για Υδραϊκό, 8-4 τη Νις και ελπίδες πρόκρισης

Koe.gr:
Ιστορικό ήταν το δεύτερο παιχνίδι του Υδραϊκού στον Δ' Όμιλο της Α' Προκριματικής φάσης του Euro Cup Ανδρών στην υδατοσφαίριση, στο κολυμβητήριο του Αλίμου το μεσημέρι του Σαββάτου (29/9). Η ομάδα του Δημήτρη Κραβαρίτη πέτυχε την παρθενική της νίκη στην Ευρώπη και με ανατροπή, που είναι, όμως, και ουσιαστική, καθώς επιβλήθηκε της σερβικής Νις με 8-4 και έχει σοβαρές ελπίδες πρόκρισης για την επόμενη φάση.
Κι αυτό διότι, στο άλλο παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής του Ομίλου, η Πρίμορατς Κότορ νίκησε με 9-5 την ιταλική Ορτίτζια. Έτσι στο αυριανό (Κυριακή 30/9, 11.30) τελευταίο παιχνίδι του στον Όμιλο, ο Υδραϊκός αντιμετωπίζει την ιταλική Ορτίτζια και θα προκριθεί (ως δεύτερος στην βαθμολογία) είτε με νίκη είτε με ισοπαλία, καθώς έχει καλύτερο γκολ αβερέιτζ από τους Ιταλούς.

Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε με πρόβλημα στο σκοράρισμα το παιχνίδι κόντρα στους Σέρβους και βρέθηκε από νωρίς πίσω με 2-0, αλλά στα μέσα της δεύτερης περιόδου ο Ίρβινγκ μείωσε σε 2-1 στον παραπάνω. Αυτή ήταν η αρχή της μεγάλης αντεπίθεσης. Στην τρίτη περίοδο, ακολούθησε η ισοφάριση από τον Πρέκα, ενώ με δύο πέναλτι του Χονδροκούκη, ο Υδραϊκός διαμόρφωσε το 4-2. Στο 1.24 πριν από το τέλος ο Καζάζης έκανε και το 5-2 αλλάζοντας καθοριστικά την εικόνα του αγώνα.
Η νίκη ουσιαστικά κλείδωσε από το τρίτο οκτάλεπτο, αλλά ο Μπλάνης έκανε  το 6-2, πριν μειώσει η Νις σκοράροντας για πρώτη φορά μετά από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Το 7-3 έγινε με τον Τσαχιλίδη, ενώ ο Πάβισιτς έκανε το 7-4. Βέβαια η τελευταία λέξη στον αγώνα ειπώθηκε από τον Υδραϊκό που με τον Αργυρόπουλο διαμόρφωσε το τελικό 8-4.
ΥΔΡΑΪΚΟΣ – ΝΙΣ 8-4
Οκτάλεπτα: 0-2, 1-0, 4-0, 3-2.
ΥΔΡΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Κραβαρίτης): Φλέγκας, Καζάζης 1, Μητελούδης, Κοκκινάκης, Πρέκας 1, Καλαργυρός, Μπλάνης 1, Χονδροκούκης 2, Αργυρόπουλος Κ. 1, Στελλάτος, Τσαχιλίδης 1, Ίρβινγκ 1, Μαντής.
ΝΙΣ: Λάζιτς, Μίτροβιτς 1, Πάβιτσιτς 2, Κόσιτς, Μπουντουρίν, Μιλόσεβιτς Μ, Βανγκ, Λέκιτς 1, Ζίβιτς, Στιεπάνοβιτς, Νίκολιτς, Μιλόσεβιτς Ντρ, Στοΐλκοβιτς.
Η Βαθμολογία (2 αγ.): 1. Πρίμορατς Κότορ 6, 2. Υδραϊκός 3, 3. Ορτίτζια 3, 4. Νις 0.
Το πρόγραμμα της Κυριακής (30/9):10.00 Πρίμορατς Κότορ - Νις, 11.30 Υδραϊκός - Ορτίτζια. Θυμίζουμε ότι οι αγώνες μεταδίδονται ζωντανά από το ΚΟΕ TV στο link που βλέπετε πάνω δεξιά στο πρωοσέλιδο του σάιτ, ή από ΕΔΩ.
ΚΡΑΒΑΡΙΤΗΣ: ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΟΡΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΤΙΤΖΙΑ
Ο προπονητής του Υδραϊκού Δημήτρης Κραβαρίτης μας δήλωσε: "Είναι ένας Όμιλος ανοιχτός τελικά, απ' ό,τι βλέπετε. Εμείς χάσαμε στο γκολ χθες από την Πρίμορατς, η οποία σήμερα νίκησε εύκολα την ιταλική Ορτίτζια, που χθες είχε επιβληθεί εύκολα των Σέρβων της Νις. Έτσι οι Σέρβοι μπήκαν σήμερα να εξαντλήσουν την τελευταία τους ευκαιρία κόντρα σε μας και μας δυσκόλεψαν, αλλά καταφέραμε να πάρουμε αυτή την πολύ σημαντική και ιστορική νίκη. Έτσι φτάσαμε στο σημείο, η Πρίμορατς Κότορ του Μαυροβουνίου να έχει εξασφαλίσει την πρόκριση και αύριο, σε ένα παιχνίδι γιορτή για εμάς, απέναντι στην Ορτίτζια, θα επιδιώξουμε να προκριθούμε. Αυτό που έχουμε κάνει εδώ είναι ένας σταθμός στην Ευρώπη και βλέπετε και την πισίνα και ολόκληρη τη διοργάνωση. Ξεφεύγουμε από τη μιζέρια, δώσαμε έναν ευρωπαϊκό τόνο και παρά τον άσχημο καιρό που μας τα χάλασε λίγο. Αύριο, λοιπόν, μας δίνεται η δυνατότητα να παίξουμε με μια θεωρητικά καλύτερη ομάδα (αυτό θα φανεί μέσα στο νερό) για την πρόκριση. Εμείς δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα, θα τα δώσουμε όλα για να πετύχουμε τον στόχο, κάτι που θα αποτελεί τεράστια επιτυχία".
Ο Δημήτρης Μιτελούδης μας είπε: "Είμαστε πολύ καινούργια ομάδα, έγιναν πολλές αλλαγές και είναι τα πρώτα παιχνίδια που δίνουμε, γι αυτό δεν έχουμε βρει ακόμα απολύτως τον ρυθμό μας. Κάναμε ένα καλό παιχνίδι και χθες, αλλά δεν τα καταφέραμε, χάσαμε στο γκολ. Σήμερα, όμως, κερδίσαμε δίκαια τους Σέρβους και θα πάμε αύριο να παίξουμε με την Ορτίτζια. Θα πρέπει να αποδώσουμε, όμως, πολύ καλά, η ομάδα αυτή έχει πολύ καλό υλικό και σπουδαίους ξένους στη σύνθεσή της. Δεν είμαστε ακόμα απολύτως έτοιμοι, αλλά θα τα δώσουμε όλα για να περάσουμε".
Ο Α' Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ Γιώργος Κατσαρός, που παρακολουθεί από κοντά τα ευρωπαϊκά παιχνίδια του Υδραϊκού δήλωσε: "Η Ομοσπονδία είναι κοντά και στηρίζει σε αυτήν την οργανωτική και αγωνιστική προσπάθεια του Υδραϊκού, όπως και όλων των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη. Συγχαρητήρια για αυτή την πρώτη ευρωπαϊκή νίκη και ελπίζουμε να ολοκληρωθεί η προσπάθεια με πρόκριση στην επόμενη φάση, το αξίζει".
Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής