ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΧΟΡΩΝ - ΥΔΡΑΙΚΟΣ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Breaking

ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

[full_width]
Ο χορός, η μουσική και το τραγούδι είναι το τρίπτυχο που διασώζει την εθνική ταυτότητα των Ελλήνων μέσα στο πέρασμα των αιώνων.
Ο Υδραϊκός Ναυτικός Όμιλος έχει ξεκινήσει από το 1995 την περιπλάνησή του στο «χώρο του πολιτισμού» με τη δημιουργία τμημάτων ελληνικών χορών προσεγγίζοντας το ενδιαφέρον 100 και πλέον ατόμων ηλικίας από 5 ετών, που χωρισμένα ανά ηλικία και επίπεδο γνώσεων πάνω στο χορό, διδάσκονται χορούς από όλη την Ελλάδα με πολλή αγάπη και μεράκι.
Παράλληλα διοργανώνει εκδηλώσεις και θεάματα προκειμένου τα μέλη των τμημάτων να παρουσιάζουν τη δουλειά τους. Χαρακτηριστικότερη όλων είναι η εκδήλωση που διοργανώνεται και παρουσιάζεται κατά τις εκδηλώσεις των Μιαουλείων που γίνονται στην Ύδρα, τέλος Ιουνίου, κάθε έτους. Επίσης αντιπροσωπευτικές ομάδες χορού συμμετέχουν και σε άλλες εκδηλώσεις που γίνονται στο νησί μας, αλλά και σε εκδηλώσεις προσκεκλημένοι από διάφορους φορείς πέρα από τον Πειραιά και την Αθήνα. Χαρακτηριστικές είναι τα ταξίδια μας σε Αίγινα, Ερμιόνη, Πάρο, Αντίπαρο, Αμοργό, Σαντορίνη, Κύθηρα, Σάμο και Ίο.
Την ευθύνη των τμημάτων χορού από την ίδρυσή τους έχει αναλάβει ο χοροδιδάσκαλος κ. Γεώργιος Γκολέμης, όπου μαζί με τους συνεργάτες του προσπαθούν να βιώσουν στα μέλη μας την ελληνική μας παράδοση.