Ενας 47άρης με σκουφάκι - ΥΔΡΑΙΚΟΣ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Breaking

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Ενας 47άρης με σκουφάκι

Ο Υδραϊκός για πρώτη φορά στην ιστορία του θα συμμετάσχει στην Α1 ανδρών της υδατοσφαίρισης. Μαζί του στη μεγάλη κατηγορία επιστρέφει μία εμβληματική φυσιογνωμία, ο Γιώργος Μαυρωτάς.

Διανύει το 47ο έτος της ηλικίας του, είναι επίκουρος καθηγητής στη σχολή χημικών μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και εσχάτως έβαλε στη ζωή του την ενεργό συμμετοχή στην πολιτική. Τίποτα από τα παραπάνω όμως δεν τον έχει κάνει να παρατήσει την υδατοσφαίριση. Ο Γιώργος Μαυρωτάς, ο αθλητής των πέντε Ολυμπιακών Αγώνων και των 511 συμμετοχών στην Εθνική μας ομάδα, επιστρέφει στην Α1 με τον Υδραϊκό. Μιλώντας στο Sportsfeed.gr μας εξήγησε πώς τα προλαβαίνει όλα αλλά και πώς αντιμετωπίζει τη νέα χρονιά με τον Υδραϊκό, που τον φέρνει ξανά στη μεγάλη κατηγορία της ελληνικής υδατοσφαίρισης.
Γιώργο, ιδιαίτερη η φετινή χρονιά για το νεοφώτιστο Υδραϊκό και μία ακόμα σεζόν για σένα. Αντέχεις ακόμα;
«Ναι βέβαια. Οι προπονήσεις είναι κίνητρο για να ξεσκουριάζω. Το κάνω για τη χαρά του παιχνιδιού. Μπορείς να το πεις και παλιμπαιδισμό, αποκοτιά. Είπαμε με το Φίλιππο τον Καϊάφα και κάποια άλλα παιδιά που είμαστε άνω των 40 να το κάνουμε για να το χαρούμε. Δεν έχουμε να αποδείξουμε σε κανέναν τίποτα, απλά να έχουμε την ψευδαίσθηση ότι μπορούμε να κερδίσουμε το χρόνο».
Οικογένεια, πισίνα, πανεπιστήμιο και εσχάτως πολιτική. Χωράνε σε ένα 24ωρο;
«Όλα λειτουργούν συμπληρωματικά. Το ένα σε βοηθάει να ξεφεύγεις από τα άσχημα του άλλου. Σε κρατούν σε μία ισορροπία και σου υπενθυμίζουν ότι δεν υπάρχει ένα πράγμα μόνο στην ζωή».
Το πόλο υπήρξε ποτέ το μοναδικό πράγμα στην ζωή σου;
«Όχι, γιατί είχα και το πολυτεχνείο».
Στις αυξημένες απαιτήσεις της Α1 θα μπορείς να ανταποκριθείς φέτος;
«Προσπαθώ να πηγαίνω στις προπονήσεις, γιατί έχω και το πανεπιστήμιο. Μαζί με τον Φίλιππο, τον Χρήστου τον Δήμου, τον Αντώνη τον Βλοντάκη, προσπαθούμε να ακολουθούμε τους ρυθμούς. Πιστεύω ότι σε ένα ποσοστό 70% το καταφέρνουμε. Τώρα πώς θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στους αγώνες θα φανεί».
Πώς σας αντιμετωπίζουν οι νεότεροι στην ομάδα;
«Το ρόστερ έχει ανανεωθεί πολύ σε σχέση με το περσινό της Α1 αλλά ήρθαν παιδιά που δεν ήταν άγνωστα σε μας. Όταν ήμασταν εμείς στα τελειώματά μας αυτοί ξεκινούσαν. Η συνεργασία είναι καλή για μας γιατί κάνουμε μία πιο ανταγωνιστική προπόνηση και γι’ αυτούς γιατί σίγουρα μπορούμε ακόμα να τους προσφέρουμε κάποια πράγματα».
Το πρωτάθλημα της Α1 το άφησες κάπως διαφορετικά όσον αφορά τη διεκδίκηση του τίτλου και θα το βρεις αλλιώς. Τι περιμένεις φέτος;
«Θα είναι πιο ανταγωνιστικό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια αλλά σίγουρα από τη δεύτερη θέση και κάτω. Η Βουλιαγμένη θα είναι ανταγωνιστική αλλά δύσκολα θα μπορέσει να χτυπήσει τον Ολυμπιακό. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι είναι δέκα ομάδα που θα μας προσφέρουν εκπλήξεις. Μπορεί να δούμε τον δέκατο να κερδίζει τον τέταρτο».
Το τελευταίο διάστημα έχουμε δει τους αθλητές μέσω του ΣΕΑΥ να δραστηριοποιούνται περισσότερο. Ποια είναι η άποψή σου;
«Είναι καλό αυτό που συμβαίνει. Πρέπει οι αθλητές να έρθουν πιο κοντά στα κέντρα λήψης των αποφάσεων».
http://sportsfeed.gr/2014/10/20/enas-47aris-me-skoufaki/