Ν. Στελλάτος: «Θετική για το χώρο η παρουσία μας στην Α1!» - ΥΔΡΑΙΚΟΣ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Breaking

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Ν. Στελλάτος: «Θετική για το χώρο η παρουσία μας στην Α1!»

Ο περιφερειακός του Υδραϊκού Νίκος Στελλάτος μίλησε στο waterpolonews μετά την ισοπαλία που απέσπασε η ομάδα του από τον Παναθηναϊκού στο Ιλίσιο κολυμβητήριο, για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
«Ήταν ένα παιχνίδι δύσκολο, εμείς ήμασταν το αουτσάιντερ.
Από εκεί και πέρα παρουσιαστήκαμε πολύ καλά σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού, η άμυνα μας ήταν πολύ καλή, στον παίχτη λιγότερο παίξαμε πολύ καλά, κάτι που δεν συνηθίζουμε, και στον παραπάνω μπορώ να πω το ίδιο.
Ελέγξαμε τον ρυθμό του αγώνα, είχαμε και τύχη, γιατί χρειάζεται και η τύχη, και καταφέραμε και πήραμε ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα για την ομάδα, το οποίο μας δίνει δύναμη για τη συνέχεια.»
Εσύ πώς βίωσες την επιστροφή σου στο Ιλίσιο κόντρα στην παλιά σου ομάδα;
«Εντάξει, κοίτα, είναι περίεργα τα συναισθήματα για τον Παναθηναϊκό, γιατί εμείς που έχουμε παίξει στον Παναθηναϊκό, δηλαδή εγώ προσωπικά και τα άλλα παιδιά που είναι ακόμα εκεί, όπως π.χ. ο Γιώργος (σ.σ. Αφρουδάκης), ήμαστε τέσσερα χρόνια στον Παναθηναϊκό και τον βοηθήσαμε να είναι σε αυτή τη θέση.
Είναι περίεργα τα συναισθήματα όταν παίζεις απέναντι σε μια ομάδα που πιστεύω ότι δώσαμε αρκετά. Τώρα πλέον έχω φύγει από τον Παναθηναϊκό, είμαι στον Υδραϊκό, προσπαθώ όσο μπορώ να πετύχει ό,τι καλύτερο. »
Ο Υδραϊκός εξέπληξε με το σημερινό αποτέλεσμα πολύ κόσμο δεδομένου ότι ο Παναθηναϊκός πλην της ήττας από τον Ολυμπιακό έχει ένα σερί έξι νικών και έδειχνε να πατάει γερά, ενώ εσείς έχετε αποτελέσει μια πολύ ευχάριστη έκπληξη στο φετινό πρωτάθλημα. Πώς είναι για εσάς αυτό το αποτέλεσμα, εκτός από βαθμολογικής σκοπιάς που σίγουρα είναι χρήσιμος ο βαθμός, και από ψυχολογικής;
«Κοίτα να δεις, εμείς σαν ομάδα, επειδή φαίνεται κιόλας, έχουμε μεγάλο μέσο όρο ηλικίας. Η ομάδα είναι έμπειρη, δίνουμε κάποια πράγματα και στοιχεία στο παιχνίδι. Αν τώρα κάποιος  μας υποτιμήσει και είμαστε και σε καλή μέρα και καταφέρουμε να βγάλουμε κάποια πράγματα μέσα στο νερό, θα δυσκολέψουμε αρκετά τον αντίπαλο.
Φυσικά για εμάς ο πρώτος στόχος, το πρώτο μέλημα δηλαδή, είναι να ευχαριστιόμαστε τα παιχνίδια και όλη τη διαδικασία του πρωταθλήματος, και πραγματικά χαιρόμαστε όλοι που μας έχει δοθεί μια ευκαιρία μέσα από τον Υδραϊκό να συνεχίζουμε να παίζουμε στην Α1.
Για τα μεγαλύτερα παιδιά τώρα, αυτό μας βοηθάει γιατί στις μέρες μας ξεφεύγουμε από τα υπόλοιπα προβλήματα και είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα.
Αυτό το αποτέλεσμα, τώρα, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι ότι μας δίνει δύναμη για τη συνέχεια. Αυτό είναι, δεν είναι κάτι παραπάνω, το πρωτάθλημα είναι δύσκολο, κάθε παιχνίδι έχει τις ιδιαιτερότητες του.
Αν σου δοθεί η ευκαιρία να πάρεις κάτι από ένα παιχνίδι, το οποίο θεωρείς ότι είσαι αουτσάιντερ και δεν το έχεις μέσα στο πρόγραμμα να πάρεις βαθμό ή βαθμούς, και το καταφέρεις αυτό, είναι καλοδεχούμενο για την ομάδα. Σήμερα μας δόθηκε η ευκαιρία, ήμασταν πολύ σοβαροί και πιστεύω ότι παίξαμε πολύ καλά.»
Εσύ πραγματοποίησες προσωπικά και μια πολύ καλή εμφάνιση πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ, συμπεριλαμβανομένου και αυτού της ισοφάρισης. Πώς το σχολιάζεις αυτό;
«Κάποια μέρα θα παίξω εγώ, κάποια μέρα θα παίξει ένας άλλος συμπαίκτης μου. Σημασία έχει ο Υδραϊκός να παίρνει τα αποτελέσματα που πρέπει να πάρει σε πρώτη φάση και από εκεί και πέρα ότι περισσότερο έρθει για την ομάδα είναι πολύ θετικό.
Αυτό που βλέπω είναι ότι όλοι, ανάλογα τις υποχρεώσεις, γιατί έχουν και άλλες υποχρεώσεις -πολλοί είναι και οικογενειάρχες, έχουν παιδιά κλπ. -δίνουν ότι μπορούν, δίνουν το 100% και στον αγώνα, αλλά και στις καθημερινές προπονήσεις στις οποίες προσπαθούν να είναι παρόντες, κάτι που είναι δύσκολο.»
Πέραν του παρόντος, που ο Υδραϊκός δείχνει να είναι μια ομάδα, μια παρέα που χαίρεται το πόλο, νομίζεις ότι εσείς μπορείτε να αφήσετε μια παρακαταθήκη για το μέλλον στην ομάδα, έτσι ώστε να καθιερωθεί στην Α1 και να μην αποτελέσει μια φωτοβολίδα, όπως άλλες που έχουν υπάρξει;
«Κοίτα να δεις, από ότι έχω καταλάβει από τους ανθρώπους, οι οποίοι αυτή τη στιγμή διοικούν την ομάδα δεν θέλουν να είναι μια φωτοβολίδα. Και αν την πρώτη χρονιά της Α1 ο μέσος όρος ηλικίας είναι λίγο υψηλός, υπάρχουν ιδιαιτερότητες που έγινε αυτό.
Οι αθλητές που απαρτίζουν αυτή τη στιγμή την ομάδα είναι αθλητές οι οποίοι έχουν μεγάλη ιστορία στο άθλημα και στο χώρο και οι στόχοι της πρώτης χρονιάς στην ομάδα είναι σίγουρα να μείνει στην Α1 και έπειτα να περάσει και μια φιλοσοφία σε κάποια νέα παιδιά που έχουμε.
Τώρα δε ξέρω για του χρόνου τι θα γίνει, αν έρθουνε κάποια νέα παιδιά ακόμα, αλλά σε πρώτη φάση ο στόχος είναι η ομάδα να παραμείνει στην Α1 και να περάσει και μια φιλοσοφία όσον αφορά την αγωνιστικότητα και τον τρόπο προσέγγισης του παιχνιδιού και της υδατοσφαίρισης από τους αθλητές γενικά, αλλά και από τους παράγοντες, και πιστεύω ότι αυτό φαίνεται.
Η διοίκηση έχει μια σοβαρότητα και έχει βγάλει προς τα έξω μια εικόνα της ομάδος πολύ σοβαρή σε όλα τα κομμάτια. Αν δεις και από την ομάδα ανεξαρτήτου αποτελέσματος, θα δεις ότι υπάρχει μια μεγάλη αγωνιστικότητα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ανεξαρτήτως ηλικίας, ανεξαρτήτως δυνατοτήτων.
Οπότε πιστεύω ότι φωτοβολίδα σίγουρα δεν θέλει να είναι ο σύλλογος αυτή τη στιγμή στην Α1 και θεωρώ ότι τα στοιχεία που η διοίκηση κι εμείς θέλουμε να βγάλουμε προς τα έξω είναι η αγωνιστικότητα που δείχνουμε εμείς από τη μεριά μας και η διοίκηση από την πλευρά της ότι είναι ένας σύλλογος σοβαρός, από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σύνθετα, δηλαδή από την παρουσία μας στις πισίνες μέχρι την παρουσία μας γενικά στους αγώνες. Δε νομίζω ότι κάποιος έχει να πει κάποιο αρνητικό στοιχείο ή παράπονο. Πιστεύω ότι είναι θετικό για το χώρο που η ομάδα αγωνίζεται στην Α1 αυτή τη στιγμή.»