Μπλάνης: «Σοβαρή προσπάθεια στον Υδραϊκό» - ΥΔΡΑΙΚΟΣ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Breaking

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Μπλάνης: «Σοβαρή προσπάθεια στον Υδραϊκό»

Στο στούντιο του NovaΣΠΟΡ FM 94,6 βρέθηκε για πάνω από μια ώρα ο Φώτης Μπλάνης, ο οποίος μίλησε για την προσπάθεια που γίνεται στον Υδραϊκό, αλλά και το γενικότερο επίπεδο του ελληνικού πόλο. 
Για την προσπάθεια που γίνεται στον Υδραϊκό μίλησε στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Φώτης Μπλάνης, λίγες μέρες μετά τη μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού. 
Ο 33χρονος περιφερειακός του συλλόγου της Ύδρας μίλησε για τους λόγους που επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στους «νεοφώτιστους», το επίπεδο του εγχώριου πρωταθλήματος, αλλά και τους διαφορετικούς στόχους που έχουν τεθεί κατά τη διάρκεια της σεζόν. 
Αναλυτικά όσα είπε ο Φώτης Μπλάνης στην εκπομπή «Playball» με τον Μάνο Ζερβάκη και την Αλεξάνδρα Αξενίδου: 

Για το ματς με τον Παναθηναϊκό: «Πολύ σημαντικό αποτέλεσμα. Όλα τα παιχνίδια στο πρωτάθλημα, πλην αυτό με τον Ολυμπιακό, είναι ισάξια. Το φαβορί ήταν ο Παναθηναϊκός, εμείς πήγαμε να παίξουμε ελεύθερα, να το ευχαριστηθούμε. Πήγαμε καλά αμυντικά, τους περιορίσαμε και στο τέλος πήραμε την ισοπαλία. Σημαντικό αποτέλεσμα. Κάνουμε μια σοβαρή προσπάθεια, οπότε ο βαθμός είναι πολύτιμος». 
Για το αν υπάρχει άγχος: «Δεν πιστεύω. Έχουμε μια καλή ομάδα, που αποτελείται από παίκτες πολλών ηλικιών. Ο μεγαλύτερος είναι 48 και ο μικρότερος 16. Έχουμε κάνει ένα καλό πάντρεμα. Είναι μεγάλη μας τιμή που έχουμε τέτοιους συμπαίκτες. Παίκτες που έχουν αφήσει τη σφραγίδα τους στην Α1. Κάνουμε πολύ ωραία προσπάθεια, ένα πολύ όμορφο ταξίδι. Δεν ξέρουμε που θα βγει, όμως αυτό που θα μετρήσει είναι ότι περνάμε καλά και χαιρόμαστε κάθε παιχνίδι». 
Για τους στόχους του Υδραϊκού: «Στόχος είναι η παραμονή. Ένα καινούριο σωματείο δεν μπορεί να βάλει κάτι άλλο. Στην πορεία όμως βλέπουμε ότι μπορούμε πολλά παραπάνω. Δεν έχουμε θέσει κάποιο συγκεκριμένο στόχο, όμως μας νοιάζει να το ευχαριστηθούμε και σίγουρα θα έρθουν τα καλά αποτελέσματα. Όσο πιο ψηλά τόσο καλύτερα βέβαια». 
Για το επίπεδο της κατηγορίας: «Υπάρχουν πολλές αδύναμες ομάδες, όμως είναι νωρίς να πούμε ότι κάποια ομάδα έχει πέσει ήδη. Λόγω των πλέι άουτ που θεσπίστηκαν, όλα θα κριθούν μέχρι τελευταία στιγμή, πλην του Νηρέα που φαίνεται να έχει σοβαρά προβλήματα. Γενικότερα όλα δείχνουν πως κάθε πέρυσι και καλύτερα. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τα κολυμβητήρια. Πρέπει να βρεθούν λύσεις σε όλα τα προβλήματα, ώστε να επανέλθει το άθλημα στο επίπεδο που πρέπει και να ανακτήσει την αίγλη που είχε παλιότερα». 
Για την απόφασή του να πάει στον Υδραϊκό: «Καταλυτικό ρόλο έπαιξε η γνωριμία μου με τον πρόεδρο της ομάδας και τον συμπαίκτη μου, Καϊάφα. Τους πρόλαβα αγωνιστικά και βρεθήκαμε ξανά τώρα. Μου είπαν την προσπάθεια που θέλουν να κάνουν, οπότε δεν χρειάστηκε πολύ προσπάθεια για να με πείσουν. Όσο μάθαινα, μάλιστα και τους μελλοντικούς μου συμπαίκτες, είπα αμέσως το ναι». 
Για τον Υδραϊκό: «Είναι υγιές σωματείο. Βλέπουμε πως οι περισσότερες ομάδες έχουν προβλήματα, όμως ο Υδραϊκός εκπέμπει σιγουριά, που ευελπιστώ να συνεχιστεί. Γίνεται πολύ καλή προσπάθεια. Προσπαθούν να φτιάξουν και κολυμβητήριο στην Ύδρα, έχουν ξεκινήσει ακαδημίες και νομίζω πως αν καταφέρουν όλα αυτά, που είναι το όνειρό τους, θα είναι όλα πολύ ενθαρρυντικά». 
Για το ματς με τον Εθνικό: «Εκεί ξεκίνησα την καριέρα μου, αρχικά ως κολυμβητής και στη συνέχεια ως πολίστας. Ήταν ιδιαίτερο παιχνίδι για μένα,στο παρελθόν. Είμαστε αθλητές, πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας για την ομάδα στην οποία αγωνιζόμαστε, δεν υπάρχει τρακ. Ο Εθνικός είναι ενισχυμένος συγκριτικά με τα τελευταία χρόνια, γίνεται πολύ καλή προσπάθεια. Είναι δύσκολο παιχνίδι για μας, δεν θα έχουμε μαζί μας και τον Αντώνη Βλοντάκη, οπότε ανεβαίνει ο βαθμός δυσκολίας. Όμως πιστεύω πως υπάρχουν οι λύσεις για να καλυφτεί το κενό του Αντώνη. Όταν υπάρχει ομαδική προσπάθεια, καλύπτει τα κενά». 
Για τη χρονιά στο Νηρέα: «Ξεκίνησε κάτι με ενθουσιασμό, όμως στην πορεία ήρθαν και τα προβλήματα. Πιστεύω πως έχουν φτάσει πλέον στο αποκορύφωμα. Είναι κρίμα, γιατί είναι καλό να υπάρχουν ομάδες απ’ την επαρχία, όμως τα προβλήματα είναι τεράστια». 
Για την μείωση του αριθμού των ομάδων: «Δεν ξέρω πόσες και ποιες ομάδες θα μπορούσαν να αντέξουν, ακόμα και έτσι είναι δύσκολο. Τα προβλήματα είναι πολλά, πρέπει να βρεθούν λύσεις από το μηδέν για να μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο». 
Για τη συμφωνία με τη NOVA: «Είναι πολύ σημαντικό, να μπορέσει ο κόσμος να πλησιάσει ακόμα περισσότερο το πόλο. Για κάποιον που δεν γνωρίζει εκ των έσω είναι δύσκολο. Είναι ωραίο όμως να μπορεί να παρακολουθήσει ένα παιχνίδι. Η συνεργασία αυτή έχει μόνο θετικά για το άθλημα». 

ΠΗΓΗ http://www.waterpololive.gr
            http://www.sport-fm.gr/article/823283