ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΥΔΡΑΪΚΟΣ 10-6 - ΥΔΡΑΙΚΟΣ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Breaking

Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΥΔΡΑΪΚΟΣ 10-6

Τα οκτάλεπτα: 2-0, 2-2, 4-2, 2-2.
Οι σκόρερ:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Αφρουδάκης 3, Θεοδωρόπουλος 2, Χαραλαμπόπουλος 2, Κομάντινα 1, Παπαδόγκωνας 1, Κουρλιάφτης 1.
ΥΔΡΑΪΚΟΣ: Καϊάφας 3, Β. Εμμανουηλίδης 1, Γ. Εμμανουηλίδης 1, Στελλάτος 1.
Μετά τη λήξη του πρώτου ημιτελικού, οι πρωταγωνιστές του αγώνα τόνισαν στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ:

Κώστας Λούδης (προπονητής Παναθηναϊκού)
Το θέλαμε πάρα πολύ αυτό το παιχνίδι, να είμαστε δηλαδή αυτοί που θα οδηγήσουν για πρώτη φορά ένα μεγάλο σύλλογο όπως ο Παναθηναϊκός στον τελικό Κυπέλλου στο πόλο. Είχαμε μελετήσει καλά το παιχνίδι, ακολουθήσαμε πιστά το πλάνο μας. Με εξαιρετική άμυνα και σπουδαίο το Φίλιππο Καραμπέτσο κάτω από τα δοκάρια, δώσαμε το ρυθμό που θέλαμε στον αγώνα και στο τέλος φτάσαμε σε μια εύκολη νίκη. Παίζοντας στον τελικό με τον Ολυμπιακό κατά πάσα πιθανότητα, θα ήθελα να κάνω σαφές σε όλους ότι κανείς δεν πάει σε ένα τελικό απλά για να το διασκεδάσει ή μόνο για τις εντυπώσεις. Στόχος είναι να βγεις νικητής και να πάρεις το Κύπελλο! Φαβορί υπάρχει, είναι απόλυτο κι αυτός είναι ο Ολυμπιακός, μια ομάδα που κανονικά θα έπρεπε να είναι στο Final Six του Κυπέλλου Πρωταθλητριών στη Βαρκελώνη. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε αύριο είναι να δώσουμε το 110% των δυνατοτήτων μας, να κάνουμε κατάθεση ψυχής. Θα προσπαθήσουμε να ευχαριστηθούμε τον τελικό, να μελετήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα αυτόν το δύσκολο αντίπαλο και να είμαστε όσο γίνεται πιο ανταγωνιστικοί. Εάν το καταφέρουμε αυτό για μεγάλο διάστημα στον αγώνα, θεωρώ ότι θα έχουμε πολλές ελπίδες να τα καταφέρουμε.
Γιώργος Αφρουδάκης (αρχηγός Παναθηναϊκού)
Ιστορική στιγμή για τον Παναθηναϊκό! Και ο σύλλογος και εγώ προσωπικά την περιμέναμε χρόνια! Θέλαμε πολύ να προκριθούμε! Είμαστε καλύτερη ομάδα και το δείξαμε. Είχαμε στο μυαλό μας ότι στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος φέραμε δυο ισοπαλίες με τον Υδραϊκό κι αυτό μας είχε αγχώσει πολύ. Ελέγξαμε το ρυθμό του αγώνα και πετύχαμε τα γκολ που έπρεπε στις κατάλληλες στιγμές. Από την τρίτη περίοδο και μετά το μυαλό μας βρισκόταν στον αυριανό τελικό. Ο Ολυμπιακός είναι το μεγάλο φαβορί, αλλά δεν υπάρχει αθλητής που να παίζει σε ένα τελικό και να μην έχει στο νου του τη νίκη. Θα κάνουμε το παν για να αξιοποιήσουμε όποιες ελπίδες μας αναλογούν. Ήρθαμε στο Καρπενήσι με αρχικό στόχο να πάμε στον τελικό, αλλά στο μυαλό μας υπάρχει πάντα η κατάκτηση του Κυπέλλου. Είναι ένα παιχνίδι μόνο 32 λεπτά και θα εξαντλήσουμε όσες πιθανότητες έχουμε!
Φίλιππος Καραμπέτσος (τερματοφύλακας Παναθηναϊκού)
Στα δυο παιχνίδια πρωταθλήματος είχαμε φέρει δύο ισοπαλίες απέναντι στον Υδραϊκό. Σήμερα, σε ένα διαφορετικό θεσμό όπου δεν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία, θέλαμε να δείξουμε καλύτερο πρόσωπο και το καταφέραμε. Παίξαμε πιο συνετά και αποφασισμένα, εκμεταλλευόμενοι τις αδυναμίες και τα λάθη των αντιπάλων. Με πολλή προσπάθεια και καλή άμυνα, κερδίσαμε σχετικά εύκολα. Συγχαρητήρια στον Υδραϊκό που πραγματοποιεί μια αξιέπαινη πορεία, η οποία βασίζεται σε καθαρά επαγγελματικά πλαίσια και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τους άλλους συλλόγους. Είναι πολύ πιθανό αύριο να έχουμε ως αντίπαλο στον τελικό τον Ολυμπιακό. Ένας τελικός Κυπέλλου είναι διαφορετικός από μια σειρά αγώνων πρωταθλήματος. Θέλουμε τους βάλουμε δύσκολα. Αδιαμφισβήτητα η ομάδα του Ολυμπιακού κινείται σε άλλα μεγέθη, θα προσπαθήσουμε όμως να φανούμε αντάξιοι του αυριανού τελικού και να διεκδικήσουμε ό,τι περισσότερο μας αναλογεί.
Δημήτρης Μαυρωτάς (προπονητής Υδραϊκού)
Το σκορ ίσως είναι πλασματικό. Ο Παναθηναϊκός ρίσκαρε πολύ στην άμυνά του, άφησε κάποια αμαρκάριστα σουτ, όμως εμείς δεν τα αξιοποιήσαμε. Πήγε βέβαια θαυμάσια και ο τερματοφύλακάς τους, ο Φίλιππος Καραμπέτσος. Κρίμα που δεν μπόρεσα να ικανοποιήσω την επιθυμία του αδερφού μου. Ο Γιώργος έλειπε σήμερα, καθώς έπρεπε να ψηφιστεί ένα νομοσχέδιο στη Βουλή, και με είχε παρακαλέσει να προκριθούμε για να παίξει αύριο στον τελικό. Δεν του κάναμε το χατίρι, όμως θα συνεχίσει να βοηθά όσο μπορεί την ομάδα στις υπόλοιπες υποχρεώσεις της. Μπορεί ο Γιώργος Μαυρωτάς να έλειπε, ήταν όμως εδώ ο Φίλιππος Καϊάφας με συγκινητική παρουσία. Πέτυχε τρία γκολ και έδωσε το παράδειγμα σε πολλούς. Ήταν πραγματικός έφηβος, του αξίζουν συγχαρητήρια! Ο αποκλεισμός μάς αφήνει μια πικρία, παραμένει όμως μια σπουδαία επιτυχία για το σύλλογο το γεγονός ότι για πρώτη φορά βρεθήκαμε σε Final Four.
Αντώνης Βλοντάκης  (παίκτης Υδραϊκού)
Ο Υδραϊκός συμμετείχε για πρώτη φορά φέτος στην Α1 και κατάφερε να μπει στα play-off. Μπόρεσε επίσης να φτάσει στο Final Four του Κυπέλλου, αποκλείοντας τη Βουλιαγμένη, γεγονός που από μόνο του αποτελεί τεράστια επιτυχία. Ήταν για εμάς σαν μια μικρή κατάκτηση! Σήμερα δεν τα καταφέραμε και, χαριτολογώντας θα μπορούσα να πω, ότι αφήσαμε κάτι για του χρόνου. Φτάσαμε το ταβάνι μας, το «κουτουλήσαμε», πήγαμε όσο ψηλά γινόταν! Ήταν η πρώτη φορά που παίξαμε αγχωμένοι σε ένα παιχνίδι, μιας και μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα παίζαμε και διασκεδάζαμε. Ίσως αυτό μας επηρέασε. Τα κάναμε λίγο θάλασσα, χάσαμε το μυαλό μας στην επίθεση και όταν γίνεται αυτό δεχόμαστε εύκολα γκολ στην άμυνα. Ήταν ένα πολύ ωραίο ταξίδι για μας όλη αυτή η πορεία. Συνεχίζουμε στα play-off της Α1 και ελπίζω του χρόνου να είμαστε πάλι παρόντες σε μια μεγάλη διοργάνωση!
Νίκος Στελάτος (παίκτης Υδραϊκού)
Ήταν το πρώτο Final Four για την ομάδα μου. Ο Υδραϊκός ως γνωστόν αποτελείται από παίκτες με πλούσιες εμπειρίες σε ανάλογες διοργανώσεις, αλλά η αλήθεια είναι ότι σήμερα δε σταθήκαμε καλά στο παιχνίδι. Δεχθήκαμε πολλά γκολ, κάτι που δεν το συνηθίζει η ομάδα, ενώ δεν είχαμε καλή απόδοση στον παίκτη παραπάνω. Χάσαμε φυσιολογικά και δώσαμε το δικαίωμα στον Παναθηναϊκό να παίξει έναν ιστορικό τελικό απέναντι στον Ολυμπιακό. Οι δυο ομάδες έχουν πολυάριθμους φιλάθλους κι αυτό είναι καλό για την προβολή του αθλήματός μας. Εύχομαι να γίνει ένας όμορφος τελικός και να τον ευχαριστηθεί ο κόσμος!
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ