Ο ΠΣΑΤ βραβεύει την ασημένια Κυπελλούχο Κόσμου, 20 χρόνια μετά - ΥΔΡΑΙΚΟΣ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Breaking

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Ο ΠΣΑΤ βραβεύει την ασημένια Κυπελλούχο Κόσμου, 20 χρόνια μετά

Την Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών, που το 1997 στην Αθήνα, κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο, βραβεύει – μεταξύ των άλλων – ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), στην 64η Γιορτή Κορυφαίων του Ελληνικού Αθλητισμού που διοργανώνει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου (18.30, απευθείας ΕΡΤ).


Ο ΠΣΑΤ, όπως αναφέρεται στη σχετική του ανακοίνωση, τιμά την Εθνική ομάδα που 20 χρόνια πριν, κατάφερε να φτάσει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου (ηττήθηκε 8-5 στον τελικό από τις ΗΠΑ) και να κάνει έτσι την αρχή των άλλων κορυφαίων διακρίσεων της που ακολούθησαν.
Στο κατάμεστο τότε κλειστό κολυμβητήριο των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, η Εθνική μας ομάδα πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις, με κορυφαία εκείνη του ημιτελικού κόντρα στην μεγάλη Ουγγαρία (8-4).
Στον Όμιλο, η Εθνική μας νίκησε 6-4 την Ιταλία και 7-6 την Ισπανία, ενώ με τις ΗΠΑ αναδείχθηκε ισόπαλη (8-8) και ηττήθηκε στην διαδικασία των πέναλτι για να ξεχωρίσει ο 1ος στην κατάταξη.
Στον Τελικό (1η Ιουνίου), σε ένα κολυμβητήριο που ο κόσμος είχε γεμίσει ασφυκτικά, σκόραραν για την Εθνική μας οΘόδωρος Καλακόνας (2) και οι Τεό Λοράντος, Φίλιππος Καϊάφας, Γιώργος Ψύχος.  
Η σύνθεση της: Μάκης Βολτυράκης, Βαγγέλης Πάτρας (τερματοφύλακες), Γιώργος Μαυρωτάς, Φίλιππος Καϊάφας, Κώστας Λούδης, Γιώργος Αφρουδάκης, Τάσος Παπαναστασίου («πιλότος»), Τεό Λοράντος, Γιάννης Θωμάκος, Θόδωρος Καλακώνας, Μάκης Λυκούδης, Γιώργος Ψύχος, Δημήτρης Μάζης Προπονητής ο Κούλης Ιωσηφίδης και συνεργάτης του ο αείμνηστος Τάκης Μίχαλος.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ

ΜΕΓΑΛΗ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΔΡΑΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΟΥ1997. ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ  ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΕΡΑΝ (META ΑΠΟ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΑΝΟΔΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ)
ΣΤΑ ΣΑΛΟΝΙΑ ΤΗΣ Α1 ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ. TO 2014.