K. Κοκκινάκης: «Ο σαραντάρης ίσον με δύο εικοσάρηδες» - ΥΔΡΑΙΚΟΣ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Breaking

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

K. Κοκκινάκης: «Ο σαραντάρης ίσον με δύο εικοσάρηδες»

Ο Κώστας Κοκκινάκης μίλησε στο Sport24 Radio 103 για την πρόκριση του Υδραϊκού εις βάρος της Βουλιαγμένης στο Κύπελλο.




Για το πώς δημιουργήθηκε ο Υδραϊκός: «Ο σαραντάρης ίσον με δύο εικοσάρηδες. Ο Γιώργος Μαυρωτάς που είναι 47 ετών έχει φορέσει το σκουφάκι στην Βουλιαγμένη και ήταν αντίπαλος ο γιος του. Δεν αρχίσαμε για πλάκα. Η ιστορία ξεκίνησε από τον Θόδωρο Μουστακαρία και τον Φίλιππο Καϊάφα που αγαπάνε την υδατοσφαίριση, έφτιαξαν μία ομάδα με ντόπιους παίκτες και κάποιους Αθηναίους και ανέβαιναν κατηγορίες. Φέτος που η ομάδα ανέβηκε πρώτη φορά Α1, δεν ήξεραν τι θα κάνουν, άργησαν λίγο γιατί δεν υπήρχαν και παίκτες. Βρεθήκαμε κάποια άτομα φίλοι με τον Φίλιππο Καϊάφα και είπε να παίξει πόλο στα 47 με τον Μαυρωτά. Ο στόχος ήταν να μείνει η ομάδα στην κατηγορία και να περάσουμε καλά. Περνάμε μία χαρά, κερδίζουμε και το αποκορύφωμα ήταν ότι κερδίσαμε την Βουλιαγμένη, μία ομάδα με ιστορία στον χώρο μας».
Για το πώς η εμπειρία νικάει τα νιάτα: «Για το πούμε στην πλάκα, ένας πιτσιρικάς θα μιλήσει αλλιώς σε μία κοπέλα απ’ ότι ένας έμπειρος. Δεν θα πούμε και όλα τα μυστικά μας. Έχουμε τρεις – τέσσερις πιτσιρικάδες 33 ετών για το σπριντ. Τρεις φορές πήραμε την μπάλα χθες. Εννοείται ότι κάθε παιχνίδι που παίζουμε θέλουμε να το κερδίσουμε. Λέμε δεν θέλουμε να χάσουμε από τα πιτσιρίκια. Στον αγώνα λέμε πως θα παίξουμε, γιατί δεν μαζευόμαστε όλοι για προπόνηση».
Για την κόντρα του Γιώργου Μαυρωτά με τον γιο του: «Επειδή ήταν δύσκολο το παιχνίδι τελικά δεν έπαιξε ο γιος του Μαυρωτά».
Για την αγωνιστική τους κατάσταση: «Η αλήθεια είναι ότι όταν ξεκίνησε η προσπάθεια πολλοί ήταν τι θέλουν αυτοί εδώ. Ένας λόγος που μας πείσμωσε είναι ότι πρέπει να αποδείξουν ότι είναι καλύτεροι με κάποια προπόνηση παραπάνω. Ο Καϊάφας και ο Μαυρωτάς 14 χρόνια που έχουν σταματήσει κολυμπούσαν. Το σώμα μας ακούει, αλλά λόγω ηλικίας τα αυτιά δεν μας ακούν. Το σώμα δεν έχει όσες αντοχές είχαμε παλιά. Εγώ είμαι σαραντάρης, από τους πιτσιρικάδες, μαζί με τον Βλοντάκη».
Για την διοίκηση του Υδραϊκού: «Το πιο σημαντικό είναι ότι η ομάδα διοικητικά είναι από τις λίγες που δουλεύει σωστά. Έρχονται και Υδραίοι που είχαν καιρό να φανούν στις εξέδρες. Δεν έχουμε προβλήματα που είχαμε σε άλλες ομάδες. Όλα λειτουργούν όπως θα έπρεπε. Αν ήμασταν και δέκα χρόνια νεότεροι θα πηγαίναμε για πρωτάθλημα. Είναι από τις καλύτερες διοικήσεις που έχω συναντήσει. Του χρόνου όποιος θέλει να με παρακαλέσει να έρθει στην ομάδα, έχει το τηλέφωνο μου».