Ιστιοπλοϊκοί αγώνες "ΥΔΡΑ 2011" 28-30 Οκτωβρίου 2011 - ΥΔΡΑΙΚΟΣ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Breaking

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Ιστιοπλοϊκοί αγώνες "ΥΔΡΑ 2011" 28-30 Οκτωβρίου 2011


Για άλλη μια χρονιά ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος  διοργάνωσε με επιτυχία, παρόλο τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, τους ιστιοπλοϊκούς αγώνες ανοιχτής θάλασσας «ΥΔΡΑ 2011» για σκάφη καταμετρημένα κατά ORCi, IRC & ORC Club, από την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 30 Οκτωβρίου του 2011. Αν και συμμετοχή των σκαφών ήταν μεγάλη (90 συμμετοχές), λόγων των ισχυρών βοριάδων που έπνεαν στην περιοχή, τελικά τερμάτισαν μόνο 76 σκάφη όλων των κατηγοριών.
Η εκκίνηση δόθηκε την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου στις 11:00 το πρωί, με το πρώτο σκέλος να ταξιδεύει το στόλο από το Φαληρικό Όρμο μέχρι την Ύδρα. Τα πρώτα σκάφη τερμάτισαν στο λιμάνι της Ύδρας γύρω στις 16:30 το απόγευμα. Τα πληρώματα «έριξαν άγκυρα» και γέμισαν τα μαγαζιά του νησιού, όπου έφαγαν και διασκέδασαν μέχρι αργά το βράδυ. Το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011, στις 13:00 μ.μ. ,πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο «Omilos» (πρώην Λαγουδέρα)  Ύδρας η απονομή επάθλων στα πληρώματα των σκαφών που διακρίθηκαν και κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις σε κάθε κατηγορία.
Ο κ. Φάνης Κεφαλλωνίτης, εκ μέρους του Προέδρου του Υ.Ν.Ο. και του Δ.Σ, καλωσόρισε όλα τα πληρώματα των ιστιοπλοϊκών και το Δ.Σ του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδας. Τους ευχαρίστησε για την αγάπη που δείχνουν προς την Ύδρα με τη συνεχή αγωνιστική παρουσία τους και τους ευχήθηκε καλή διαμονή και επιστροφή. Το λόγο έλαβε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ύδρας κ. Παναγιώτης Μαρκαντώνης, εκπροσωπώντας το Δήμαρχο της Ύδρας, ο οποίος με τη σειρά του καλωσόρισε τα πληρώματα των σκαφών και τους ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους, την αγάπη τους για την Ύδρα και την οικονομική «ανάσα» που δίνουν στο τέλος της τουριστικής περιόδου στο νησί με την παρουσία τους. Αμέσως μετά το λόγο έλαβε ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδας, ο οποίος αναφέρθηκε στην αγάπη των ιστιοπλόων για την Ύδρα και τη συνεχή παρουσία τους κάθε Οκτώβριο και Μάρτιο. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τον Υδραϊκό Ναυτικό Όμιλο για την υποδοχή και φιλοξενία που προσφέρει κάθε φορά στα πληρώματα των ιστιοφόρων.  Χρώμα και ήχο στην απονομή των επάθλων προσέθεσε η μπάντα που έπαιξε μουσική για τα πληρώματα και τους προσκεκλημένους της εκδήλωσης. Στο τέλος της εκδήλωσης ο Υ.Ν.Ο. προσέφερε στα πληρώματα των σκαφών εδέσματα και αναψυκτικά.  Η υποδοχή και η παραμονή των πληρωμάτων , αλλά και των φίλων και συγγενών τους στο νησί ήταν όπως πάντα ευχάριστη, χάρις στην εξαιρετική φιλοξενία του Υ.Ν.Ο., αλλά και των επαγγελματιών της Ύδρας. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ύδρας κ. Παναγιώτης Μαρκαντώνης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Αθανάσιος Μερτζάνης (Πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου Ύδρας), κ. Ιωάννης Βούλγαρης, κ. Κωνσταντίνος Αναστόπουλος (τέως Δήμαρχος), κα. Παναγιούλα Δασκαλάκη, ο Λιμενάρχης της Ύδρας Ανθυποπλοίαρχος Λ.Σ. κ. Σπυρίδων Συρίγος, ο Διοικητής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας Υποπλοίαρχος του Λ.Σ. κ. Ιωάννης  Μπελεγρής,  ο ιδρυτής της τοπικής εφημερίδας «Μπουρλοτιέρης» και πρόεδρος του Π.Σ.Ε.Α.Σ  κ. Ιωάννης Θεολογίτης και η Διευθύντρια του Λυκείου Ύδρας κα. Μαρία Μαρσέλλου. Από το Δ.Σ του Υ.Ν.Ο. παραβρέθηκαν τα μέλη: ο κ. Θεοφάνης Κεφαλλωνίτης, η κα. Αναστασία Μαυρομάτη και ο κ. Λινάρδος Πιτσιλός. Η επιστροφή των σκαφών έγινε την Κυριακή 30 Οκτωβρίου του 2011 στις 10:00 το πρωί από την Ύδρα με προορισμό το Φάληρο.