Ιστιοπλοϊκοί αγώνες,Ύδρα 25-27 Μαρτίου 2011 - ΥΔΡΑΙΚΟΣ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Breaking

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Ιστιοπλοϊκοί αγώνες,Ύδρα 25-27 Μαρτίου 2011




Ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Ο.Ι.Α.Θ.) διοργάνωσε και φέτος με επιτυχία τον 38ο αγώνα της Ελληνικής Επαναστάσεως – Ύδρα 2011.
Η εκκίνηση δόθηκε στις 10:00 π.μ. ,την Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011, με αφετηρία το Φαληρικό Όρμο και προορισμό τη μαγευτική Ύδρα! Ο άνεμος στην αρχή βοήθησε τα πληρώματα των 75 σκαφών, όμως μετά τον Πόρο ο άνεμος έπεσε και δυσκόλεψε τα σκάφη. Το πρώτο σκάφος κατέπλευσε στην Ύδρα γύρω στις 16:10 μ.μ. Μέχρι στις 18:30 μ.μ. τερμάτισαν σχεδόν όλοι οι τύποι σκαφών. Τα πληρώματα «έδεσαν» και γέμισαν τις ταβέρνες του νησιού, όπου έφαγαν και διασκέδασαν μέχρι αργά το βράδυ. Το Σάββατο 26 Μαρτίου 2011, στις 13:00 μ.μ. ,πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο «Omilos» (πρώην Λαγουδέρα) Ύδρας η απονομή επάθλων στα πληρώματα των σκαφών που διακρίθηκαν και κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις σε κάθε κατηγορία. Ο κ. Θεοφάνης Κεφαλλωνίτης, εκ μέρους του Προέδρου του Υ.Ν.Ο. και του Δ.Σ, καλωσόρισε όλους τους ιστιοπλόους και το Δ.Σ του Π.Ο.Ι.Α.Θ. Τους ευχήθηκε καλή διαμονή και χρόνια πολλά για τα πενήντα (50) χρόνια λειτουργίας του Π.Ο.Ι.Α.Θ.Το λόγο έλαβε ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Άγγελος Κοτρώνης, ο οποίος με τη σειρά του καλωσόρισε τα πληρώματα των σκαφών και τους ευχαρίστησε που έδωσαν στο τέλος του χειμώνα μια ανάσα αισιοδοξίας στο νησί με την παρουσία τους.
Στη συνέχεια απένειμε στον Πρόεδρο του Π.Ο.Ι.Α.Θ. αναμνηστική πλακέτα για τα πενήντα (50) χρόνια του Π.Ο.Ι.Α.Θ. Αμέσως μετά το λόγο έλαβε ο Πρόεδρος του Π.Ο.Ι.Α.Θ. κ. Ιωάννης Μαραγκουδάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην αγάπη των ιστιοπλόων για την Ύδρα και τη συνεχή παρουσία τους για 38 συναπτά έτη, κάθε Οκτώβριο και Μάρτιο. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τον Υδραϊκό Ναυτικό Όμιλο για την υποδοχή και φιλοξενία που προσφέρει κάθε φορά στα πληρώματα των ιστιοφόρων. Στο τέλος απένειμε αναμνηστικές πλακέτες για τα πενήντα (50) χρόνια του Π.Ο.Ι.Α.Θ. στο Δήμαρχο Ύδρας κ. Άγγελο Κοτρώνη, στον κ. Θεοφάνη Κεφαλλωνίτη, ως εκπρόσωπο του Υ.Ν.Ο. ,και στο Λιμενάρχη Ύδρας κ. Σπυρίδωνα Συρίγο. Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο Υ.Ν.Ο. προσέφερε στα πληρώματα των σκαφών εδέσματα, αναψυκτικά και ποτά. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Άγγελος Κοτρώνης, ο Αντιδήμαρχος κ. Ιωάννης Παστός, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ύδρας κ. Δημήτριος Μαρκαντώνης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα. Στατήρω Ράππα – Καλύβα, κ. Αναστάσιος Μαυρουδάκος κα. Ελένη Γιαννίμπα, κ. Κωνσταντίνος Αναστόπουλος (τέως Δήμαρχος), κ. Ευστάθιος Γεώργας (τέως Αντιδήμαρχος), κα. Αναστασία Μαυρομάτη, ο Λιμενάρχης κ. Σπυρίδων Συρίγος, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος κ. Γεώργιος Ζώτας, ο Πρόεδρος των Εμποροεπαγγελματιών Ύδρας κ. Δημήτριος Παύλου και ο ιδρυτής της τοπικής εφημερίδας «Μπουρλοτιέρης» και πρόεδρος του Π.Σ.Ε.Α.Σ κ. Ιωάννης Θεολογίτης. Από το Δ.Σ του Υ.Ν.Ο. παραβρέθηκαν τα μέλη: ο κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο κ. Θεοφάνης Κεφαλλωνίτης, η κα. Αναστασία Λάσκαρη και η κα. Αναστασία Μαυρομάτη.
Η επιστροφή των σκαφών έγινε την Κυριακή 27 Μαρτίου στις 10:00 το πρωί από την Ύδρα με προορισμό το Φάληρο.