Εγκαινιάστηκε το «πράσινο» κολυμβητήριο της Αμαλιάδας - ΥΔΡΑΙΚΟΣ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Breaking

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Εγκαινιάστηκε το «πράσινο» κολυμβητήριο της Αμαλιάδας

 ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ : http://www.aquaticsnews.com
Τις πύλες του ανοίγει σήμερα (29/9) το Δημοτικό κολυμβητήριο Αμαλιάδας, το πρώτο κολυμβητήριο της χώρας που έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, γεωθερμίας και ηλιοθερμίας.

Τα εγκαίνια του υπερσύγχρονου στολιδιού στην περιοχή της Αμαλιάδας θα πραγματοποιηθούν στις 19:00 το απόγευμα και κατά τη διάρκειά τους θα υπάρξει επίδειξη δύο ομάδων πόλο, αλλά και συγχρονισμένης κολύμβησης.Το νέο αυτό συγκρότημα διαθέτει δύο πισίνες, η πρώτη Ολυμπιακών διαστάσεων και η δεύτερη μικρότερη για παιδιά.
Στις εγκαταστάσεις υπάρχουν επίσης σύγχρονα αποδυτήρια ανδρών, γυναικών, καθώς και παιδιών, ενώ όλοι οι χώροι έχουν δημιουργηθεί για να είναι προσβάσιμοι σε ΑΜΕΑ.
Παράλληλα, έχει δημιουργηθεί σάουνα και κέντρο ελέγχου του χώρου, ενώ στον εξωτερικό χώρο υπάρχουν τα ηλιακά πάνελ ώστε μαζί με την γεωθερμία να μειώνουν σε μεγάλο βαθμό τα έξοδα λειτουργίας του κολυμβητηρίου.
«Πρόκειται για ένα έργο που απευθύνεται σε ολόκληρη την Ηλεία, σε συλλόγους, παιδιά, ηλικιωμένους, άτομα με ειδικές ανάγκες, σε όλο τον κόσμο. Ως έργο που έχει εφαρμόσει την καινοτομία της ηλιογεωθερμίας για τη θέρμανση της πισίνας, μπορεί να απευθυνθεί και σε όλα τα σχολεία και τους τεχνικούς που ασχολούνται με τις πηγές ανανεώσιμης ενέργειας», δήλωσε αρχικά ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης.
Και συνέχισε λέγοντας ότι «είναι το πρώτο κολυμβητήριο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο που χρησιμοποιεί αυτό το σύστημα και χρηματοδοτήθηκε με 600.000 ευρώ από το «πράσινο» ταμείο. Παρουσιάζουμε ένα κολυμβητήριο πανέμορφο. Σύγχρονο και καινοτόμο, που μειώνει τα έξοδα λειτουργίας και αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί πέρυσι τα περισσότερα κολυμβητήρια ήταν κλειστά λόγω κόστους λειτουργίας».