Α2 Εθνική Ανδρών πόλο - ΥΔΡΑΙΚΟΣ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Breaking

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Α2 Εθνική Ανδρών πόλο

Στις 11 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη σέντρα στο φετινό πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Ανδρών του πόλο.
Αυτό αποφασίστηκε στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΚΟΕ ανάμεσα στους υπεύθυνους της Ομοσπονδίας και στους εκπροσώπους των ομάδων.
Σύμφωνά με το προγραμματισμό της ΚΟΕ, στην φετινή Α2 Εθνική, στην οποίο θα συμμετάσχουν συνολικά 15 ομάδες (μετά και τις περσινές ανακατατάξεις), θα δημιουργηθούν τρεις Ομιλοι αποτελούμενοι από 5 ομάδες ο καθένας. Από αυτούς τους τρεις Ομίλους θα προκριθούν οι δυο πρώτοι στην τελική φάση (φάιναλ-6), όπου θα κριθεί η άνοδος. Οι υπόλοιπες 9 ομάδες θα συγκροτήσουν έναν ακόμα Ομιλο, όπου θα ισχύσει το σύστημα «όλοι με όλους», και, εκτός απροόπτου, οι 4 τελευταίοι θα υποβιβαστούν στην Β΄ Εθνική.
Σε ό,τι αφορά τις ημερομηνίες, πέρασε τελικά η πρόταση των σωματείων, καθώς η ΚΟΕ μιλούσε για Μάιο, Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο, ενώ τα σωματεία αντιπρότειναν Απρίλιο, Μάιο Ιούνιο και Ιούλιο.
Τελικά οι ημερομηνίες του φετινού πρωταθλήματος είναι οι εξής:
- Α΄ φάση: Ο 1ος γύρος στις 11-13 Απριλίου και ο 2ος γύρος στις 2-4 Μαϊου.
- Β΄ φάση (τελική): Ο 1ος γύρος στις 27-29 Ιουνίου και ο 2ος στις 18-20 Ιουλίου.

Φυσικά, στο επίκεντρο ήταν και το οικονομικό: Η ΚΟΕ ζήτησε από τα σωματεία παράβολο ύψους 1000 ευρώ για κάθε φάση της Α2 Εθνικής. Εκεί υπήρξε αντίδραση και η υπόθεση θα ξεκαθαρίσει οριστικά το επόμενο διάστημα.