Φλέγκας: «Γουστάρουμε να παίζουμε ο ένας για τον άλλον» - ΥΔΡΑΙΚΟΣ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Breaking

Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Φλέγκας: «Γουστάρουμε να παίζουμε ο ένας για τον άλλον»

Το μυστικό της επιτυχίας της Εθνικής ομάδας πόλο ανδρών μοιράζεται με το SDNA ο τερματοφύλακας του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος Κώστας Φλέγκας.

 To παιχνίδι με την Ουγγαρία, έχει τελειώσει και ο Θοδωρής Βλάχος στον πάγκο πρέπει να ένιωσε ανακουφισμένος. Η αναμέτρηση εξελίχθηκε σε ματς για γερά νεύρα με την Εθνική ομάδα πόλο ανδρών να παίρνει τελικά την πρόκριση για το super final του World League παρά την ήττα με 13-10, αφού το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε επικρατήσει των σπουδαίων Μαγυάρων με 12-8 στο παιχνίδι των δύο ομάδων στην Πάτρα.

Είναι μια ακόμη μεγάλη επιτυχία για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα των ανδρών μετά το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν και την τέταρτη θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βελιγραδίου. ΤοSDNA επικοινώνησε με τον διεθνή τερματοφύλακα Κώστα Φλέγκα που σημείωσε σχετικά με τον αγώνα στο Σέντες της Ουγγαρίας:«Ήταν ένα παιχνίδι που έγινε στο φοβερή ατμόσφαιρα. Αρκεί να σκεφτείτε ότι μπήκαμε στο χώρο της πισίνας υπό τη συνοδεία παιδιών, όπως γίνεται και στο ποδόσφαιρο».
Για το αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης τόνισε:«Ξεκινήσαμε πολύ καλά στον αγώνα σε άμυνα και επίθεση και καταφέραμε να προηγηθούμε με 4-2 στο πρώτο οκτάλεπτο. Στη συνέχεια λίγο το ταλέντο λίγο και κάποια σφυρίγματα των διαιτητών οι Ούγγροι κατάφεραν να προηγηθούν και να πάρουν τελικά τον αγώνα. Μπορεί το σκορ να είναι 13-10 αλλά είναι ένας αγώνες που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, ένα γκολ που έβαλαν, ένα δικό μας σουτ που σταμάτησε στο δοκάρι, διαμόρφωσαν το σκορ. Πρέπει να σημειώσω ωστόσο ότι το παιχνίδι σε 25άρα πισίνα είναι πιο κουράστικο σε σχέση με 33άρα. Σε μια κανονική πισίνα γίνεται περίπου 8 επιθέσεις σε κάθε οκτάλεπτο και τώρα γίνονταν 10-11 κάτι που επηρέασε».
Η «γαλανόλευκη» με την πρόκριση και στο super final της Κίνας μπορεί να συγκαταλέγεται στις κορυφαίες ομάδες του κόσμου: «Βάσει αποτελεσμάτων συγκαταλέγεται η Εθνική στην ελίτ του αθλήματος. Το βασικό είναι να σταθεροποιηθείς και να χτίσεις πάνω σε αυτές τις επιτυχίες προκειμένου να υπάρχει διάρκεια».
Το super final, όπου θα συμμετάσχουν οι κορυφαίες ομάδες του κόσμου θα διεξαχθεί τον Ιούνιο, δύο περίπου μήνες πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο: «Αναγκαστικά θα δούμε τη διοργάνωση ως προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο. Μια εβδομάδα μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων με τους συλλόγους οι παίκτες πρέπει να συγκεντρωθούμε και να αναχωρήσουμε για τη νοτιοανατολική Ασία. Θα είναι δύσκολη διοργάνωση αφού συμμετέχουν δυνατές ομάδες και θα είναι ένα καλό τεστ για εμάς».
Όσο για το ποιο είναι το μεγάλο ατού της Εθνικής μας ομάδας και έχει καταφέρει τόσα πολλά μέσα σε έναν χρόνο ο διεθνής μας τερματοφύλακας απαντά δίχως να το πολυσκεφτεί:«Σίγουρα η ομαδικότητα. Παίζουμε ο ένας για τον άλλον και γουστάρουμε να παίζουμε ο ένας για τον άλλον. Μας αρέσει μετά το τέλος κάθε αγώνα να βλέπουμε ο καθένας την ικανοποίηση στα μάτια του άλλου».
Η Εθνική μας έχει καταφέρει να κοντράρει τη σπουδαία Ουγγαρία στις τελευταίες αναμετρήσεις των δύο ομάδων, έχοντας μάλιστα και μια νίκη στην Πάτρα με 12-8 δείγμα της αυτοπεποίθησης που έχει: «Σίγουρα οι νίκες και οι καλές εμφανίσεις προσθέτουν αυτοπεποίθηση στην ομάδα. Στο τέλος όμως γίνεται ο απολογισμός. Στο Ευρωπαϊκό πήραμε ισοπαλία στο παιχνίδι των ομίλων και χάσαμε στο μικρό τελικό, κάτι που μας στέρησε το χάλκινο μετάλλιο. Αυτό που έχει σημασία είναι να καταφέρουμε να τους κερδίσουμε στους Ολυμπιακούς αγώνες, όπου θέλουμε να τα πάμε καλύτερα από τους Ούγγρους».
Κλείνοντας δεν παρέλειψε να εκφράσει τα... παράπονα του για την αποδοχή που έχουν οι επιτυχίες της Εθνικής πόλο στην κοινή γνώμη αλλά και για τον κόσμο που απουσιάζει από τα κολυμβητήρια: «Είναι δύσκολο να υπάρξει αναγνώριση. Πλέον όμως μας αναγνωρίζουν στο αεροδρόμιο ότι είμαστε η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών. Κάτι είναι και αυτό. Η αλήθεια είναι ότι δε βλέπουμε τόσο πολύ κόσμο στα παιχνίδια μας παρά μόνο στα πολύ σημαντικά, όπως το ίδιο συμβαίνει και με το πρωτάθλημα. Πρέπει να πούμε βέβαια ότι στο παιχνίδι που παίξαμε στην Πάτρα το κολυμβητήριο ήταν γεμάτο ενώ στον Πειραιά όχι. Μέσα από τη σκληρή δουλειά και τις επιτυχίες θα φέρουμε τον κόσμο στις πισίνες».