Γράφει ιστορία ο ευρωπαίος Υδραϊκός! Οι πρώτοι του αντίπαλοι! - ΥΔΡΑΙΚΟΣ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Breaking

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

Γράφει ιστορία ο ευρωπαίος Υδραϊκός! Οι πρώτοι του αντίπαλοι!

https://www.waterpolonews.gr/author/thodorisd/

Την πρώτη σελίδα στην ευρωπαϊκή της ιστορία θα γράψει η ομάδα του Υδραϊκού! Το συγκρότημα του Δημήτρη Κραβαρίτη που κέρδισε την τέταρτη θέση στο περσινό πρωτάθλημα της Α1 Υδατοσφαίρισης Ανδρών θα λάβει μέρος για πρώτη φορά σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση, με τους ιθύνοντες της ομάδας να εξασφαλίζουν τα χρήματα που χρειάζονται για ένα τέτοιο εγχείρημα και να κάνουν πράξη το όνειρο. Συγκεκριμένα οι Υδραίοι θα λάβουν μέρος στη δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση, το Euro Cup, κάτοχος του οποίου τα δύο τελευταία χρόνια είναι η πρωταθλήτρια Ουγγαρίας Φερεντσβάρος.
Οι πρώτοι αντίπαλοι της ομάδας του νησιού του Αργοσαρωνικού θα είναι η ιταλική Ορτίτζια, η Σερβική Νις και η Πρίμορατς Κότορ από το Μαυροβούνιο με τον Όμιλο να διεξάγεται στην Ελλάδα.
Από τον όμιλο που θα λάβει χώρα 28-30 Σεπτεμβρίου, προκρίνονται οι δύο πρώτες και στη συνέχεια αγωνίζονται σε δεύτερη φάση ομίλων (δύο όμιλοι, 12-14 Οκτωβρίου). Στη συνέχεια οι δύο πρώτοι εκείνων των ομίλων θα συναντήσουν τους τέσσερις αποκλεισμένους από τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, συγκροτώντας τα προημιτελικά του Euro Cup. Εκεί θα δώσουν διπλούς αγώνες μέχρι και τους τελικούς κατόπιν κληρώσεων.
Οι 4 όμιλοι της Α’ Προκριματικής Φάσης
Α’ Όμιλος (Ριέκα): Όρβοσι (Ουγγαρία), Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία), Ντούισμπουργκ (Γερμανία), Πριμόριε Ριέκα (Κροατία)
Β’ Όμιλος (Σαβόνα): Σαβόνα (Ιταλία), Μαρσέιγ (Γαλλία), Μόρναρ Σπλιτ (Κροατία), Νόικολν Βερολίνου (Γερμανία)
Γ’ Όμιλος (Βαρκελώνη): Βαζούτας (Ουγγαρία), Νις (Γαλλία), Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
Δ’ Όμιλος (Ελλάδα): Ορτίτζια (Ιταλία), Νις (Σερβία), Πρίμορατς Κότορ (Μαυροβούνιο), Υδραϊκός (Ελλάδα)
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στη διοίκηση του Υδραϊκού που κατάφερε να εξασφαλίσει τα χρήματα για τη συμμετοχή σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση. Είναι βέβαιο πως το ελληνικό πόλο και ο σύλλογος μόνο ωφελημένοι θα βγουν από συμμετοχές σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις με αντιπάλους εγνωσμένης αξίας.