ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΟΥ Ο ΥΔΡΑΪΚΟΣ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟ ΡΕΚΟ - ΥΔΡΑΙΚΟΣ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Breaking

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΟΥ Ο ΥΔΡΑΪΚΟΣ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟ ΡΕΚΟ


Σε μία πολύ ωραία ατμόσφαιρα και παρουσία σχεδόν όλων των αθλητών των Λεόντων Αλίμου και του Υδραϊκού Ναυτικού Ομίλου, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28/1, η κοπή της βασιλόπιτας του σωματείου. Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στην εξαιρετική αίθουσα της Θεατρικής Σκηνής «Κάρολος Κουν», που παραχωρήθηκε ευγενικά από τη δημοτική αρχή του Αλίμου.
Το παρών στην εκδήλωση, πέρα από το προπονητικό επιτελείο της υδατοσφαίρισης και της καλλιτεχνικής κολύμβησης, έδωσαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, κ. Στέφανος Διαμαντής, ο Πρόεδρος του Θουκιδίδειου Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού Αλίμου, κ. Νίκος Αλβανός, ενώ το σωματείο του Υδραϊκού εκπροσώπησε ο Ταμίας, κ. Δημήτρης Λύγουρας.
Πέρα από το τελετουργικό, σημαντικό κομμάτι της βραδιάς αποτέλεσαν και οι ανακοινώσεις για διεθνή τουρνουά και μίτινγκ πόλο και καλλιτεχνικής, καθώς και η οριστικοποίηση της μεγάλης συνεργασίας με την Προ Ρέκο, του ιταλικού κολοσσού της υδατοσφαίρισης, που έχει στην τροπαιοθήκη της οκτώ κούπες Τσάμπιονς Λιγκ, 33 πρωταθλήματα Ιταλίας και 14 Κύπελλα.
Σιταρένιος: «Μεγάλος συμπαραστάτης ο Δήμος»
Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του κ. Μάρκελλου Σιταρένιου, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά τη δημοτική αρχή του Αλίμου τόσο για την παραχώρηση της αίθουσας, όσο και για την αμέριστη βοήθειά της προς τις ανάγκες του σωματείου, καθ’ όλη τη διάρκεια της πολυετούς παρουσίας του στα αθλητικά δρώμενα της πόλης. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε και στην αναβάθμιση της συνεργασίας των δύο πλευρών από τον Σεπτέμβριο του 2019 και έπειτα, με τη χρήση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Αλίμου, «…μιας εξαιρετικής και σύγχρονης αθλητικής εγκατάστασης, που δίνει άλλη ώθηση στην ανάπτυξη των αθλημάτων που καλλιεργούμε», όπως τη χαρακτήρισε ο κ. Σιταρένιος.
Ο κ. Σιταρένιος πρόσθεσε ότι στόχος του είναι να κάνει το κολυμβητήριο του Αλίμου πόλο παγκόσμιας έλξης τόσο για την υδατοσφαίριση όσο και για την καλλιτεχνική κολύμβηση, ανακοινώνοντας  τη διοργάνωση δύο πολύ μεγάλων event για τα δύο αθλήματα, αρχής γενομένης από τον Μάιο, με τουρνουά και την παρουσία ξένων ομάδων. Για τον Ιούλιο προανήγγειλε διεθνές μίτινγκ 16 σωματείων τόσο για το πόλο όσο και για την καλλιτεχνική, παρουσία οκτώ ομάδων εκτός Ελλάδας.
Καταλήγοντας ο κ. Σιταρένιος είπε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους γονείς όλων των αθλητών μας. Όλοι με γνωρίζετε και ξέρετε ότι πυξίδα μου είναι η καλλιέργεια των παιδιών μας τόσο στο αθλητικό κομμάτι όσο και στον τομέα του χαρακτήρα και γι’ αυτό έχουμε καταφέρει να φτιάξουμε  όλα αυτά τα χρόνια μία ωραία οικογενειακή ατμόσφαιρα».
Στη συνέχεια ο κ. Σιταρένιος προχώρησε στην παρουσίαση των προπονητών και στα δύο αθλήματα. Από την καλλιτεχνική το παρών έδωσαν οι Στέλλα ΚωνσταντινίδουΝάσια ΜανταδάκηΦλωρεντία Μάντζιου και Μαρία Γκαβέρα, ενώ η Αντωνία Μαρκάκη έλειπε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. Από το πόλο στην εκδήλωση ήταν ο Θοδωρής Χατζηθεοδώρου, ο Γιώργος Πουλιόπουλος και η Βαλέρια Καρβούνη, καθώς ο Κώστας Κοκκινάκης έλειπε λόγω αγωνιστικών υποχρεώσεων με την ανδρική ομάδα του Υδραϊκού. Λέγοντας λίγα λόγια για τον καθένα, ο κ. Σιταρένιος δεν παρέλειψε να τονίσει το ήθος όλων των προπονητών και την αγαστή συνεργασία που έχουν μαζί του.
Ανακοινώθηκε η μεγάλη συνεργασία με την Προ Ρέκο
Τον περασμένο Σεπτέμβριο, με την έναρξη της σεζόν, ο Μάρκελλος Σιταρένιος είχε αναφερθεί σε μία επικείμενη σύμπλευση με γνωστό σωματείο υδατοσφαίρισης του εξωτερικού που ήταν στα σκαριά, μία προσπάθεια που για τον ίδιο αποτελούσε όνειρο ζωής. Στην εκδήλωση της πίτας, ανακοίνωσε τη μεγάλη συνεργασία που κλείστηκε με την Προ Ρέκο, «…την Μπαρτσελόνα του πόλο», όπως τη χαρακτήρισε.
Η εν λόγω συνεργασία με το μεγαθήριο του ευρωπαϊκού πόλο θα ξεκινήσει το 2021 και θα έχει το μοτίβο της αδελφοποίησης με τον σύλλογο της Ιταλίας σε επίπεδο υποδομών. Επίκειται ανταλλαγή φιλοξενίας ηλικιακών τμημάτων σε όλες τις κατηγορίες, ενώ το καλοκαίρι του 2021 θα πραγματοποιηθεί μεγάλο διεθνές καμπ πόλο στην Ελλάδα, στο οποίο θα ηγείται ο παγκοσμίου φήμης Κροάτης προπονητής της Προ Ρέκο, ο Ράτκο Ρούντιτς. Τέλος ο κ. Σιταρένιος είπε ότι αντίστοιχη αδελφοποίηση θα γίνει και με σωματείο της Ρωσίας για την καλλιτεχνική κολύμβηση.
Οι εκπρόσωποι του Δήμου Αλίμου
Χαιρετισμούς στους γονείς και στους αθλητές απηύθυναν και οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής Αλίμου. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Στέφανος Διαμαντής, με αφορμή τις ανακοινώσεις του κ. Σιταρένιου για τα διεθνή τουρνουά, είπε: «Στον Δήμο μας δίνουμε μεγάλη σημασία και στην τουριστική προβολή. Είναι ένας δήμος που έχει θάλασσα, έχει αρχαία και προσπαθούμε να τα αναδείξουμε όλα. Είμαστε σε κοινή πορεία με το σωματείο των Λεόντων».
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Θουκιδίδειου Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού Αλίμου, κ. Νίκος Αλβανός, τόνισε: «Ο Θουκιδίδειος Οργανισμός είναι δίπλα σε όλα τα σωματεία. Ειδικά με το εξαιρετικό μας κολυμβητήριο προσπαθούμε να αναδείξουμε τα αθλήματα της πισίνας. Θα είμαστε πάντα δίπλα σας, συνεργάτες και συμπαραστάτες σε ότι ζητήσετε».
Το φλουρί στη Βαλέρια!
Η Βαλέρια Καρβούνη, η προπονήτρια στο κολυμβητικό κομμάτι της υδατοσφαίρισης, ήταν η τυχερή της βραδιάς, καθώς της έτυχε το φλουρί της πίτας που κόπηκε για τους ιθύνοντες του σωματείου και τους εκπροσώπους του Δήμου Αλίμου. Όπως ήταν φυσικό, η αγαπητή σε όλους προπονήτρια αποθεώθηκε από τους πολίστες, οι οποίοι τη ζουν σε καθημερινή βάση στο κολυμβητήριο! Όσον αφορά τους αθλητές, υπήρχαν κομμάτια για όλους. Συνολικά δέκα από τους αθλητές πόλο και καλλιτεχνικής κέρδισαν ρούχα της ομάδας.



[full_width]