Η λαμπρή εκδήλωση της κλήρωσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ανδρών / Γυναικών με την παρουσία στην κλήρωση του αθλητή μας και αρχηγού της Εθνικής Ιαπωνίας Suzuki Toi - Οι Όμιλοι από τις κλήρωσης - ΥΔΡΑΙΚΟΣ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Breaking

Τετάρτη 19 Απριλίου 2023

Η λαμπρή εκδήλωση της κλήρωσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ανδρών / Γυναικών με την παρουσία στην κλήρωση του αθλητή μας και αρχηγού της Εθνικής Ιαπωνίας Suzuki Toi - Οι Όμιλοι από τις κλήρωσης



Με μεγάλη λαμπρότητα έγινε το μεσημέρι της Τρίτης του Πάσχα (18/4), στην Αθήνα (ξενοδοχείοAthens Marriott), η κλήρωση των Ομίλων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης Ανδρών / Γυναικών, που θα γίνει στη Φουκουόκα, 14-29 Ιουλίου 2023.

Στην εκδήλωση έδωσαν το "παρών" κορυφαίοι παράγοντες των Aquatics, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της WorldAquatics Husain Al Musallam, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό. Επίσης παρίνταντο, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (LEN) και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας, Antonio Jose Silva, ο Πρόεδρος της ΕΟΕ και των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών και μέλος της ΔΟΕ Σπύρος Καπράλος, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, ο εκπρόσωπος του Πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα Σιρατόρι. Οικοδεσπότες η ΚΟΕ και ο Πρόεδρός της Κυριάκος Γιαννόπουλος, μέλος του μπιρό της World Aquatics και Αντιπρόεδρος της LEN.

Από τα Aquatics παρόντες ήταν ακόμα ο Γενικός Γραμματέας της Ασιατικής Ομοσπονδίας (Asian Swimming Federation), Πρόεδρος της Ομοσπονδίας του Ομάν και μέλος του «Μπιρό» της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Taha Sulaiman Al Kishry, ο Α’ Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και μέλος του «Μπιρό» της Παγκόσμιας, Iosip Varvodic, τα μέλη του «Μπιρό» της Παγκόσμιας και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, Vanja Udovicic και Milos Mracevic αντίστοιχα, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας της Σερβικής Ομοσπονδίας NemanjaMarijan.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ακόμα ο Α' Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ Γιώργος Αφρουδάκης, ο Γενικός Γραμματέας Στέφανος Αυγουλέας, το μέλος του ΔΣ Εύη Μωραϊτίδου, οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί των Ανδρών Θοδωρής Βλάχος και Γυναικών Αλεξία Καμμένου, εκπρόσωποι, προπονητές και αθλητές άλλων ομάδων.

Την εκδήλωση παρουσίασαν η Γενική Γραμματέας της Τεχνικής Επιτροπής υδατοσφαίρισης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και Πρόεδρος της ΕΣΟΑ Βούλα Κοζομπόλη και το μέλος του ΔΣ της ΚΟΕ και της ΕΟΕ Νίκος Ξυλούρης. Στη διαδικασία της κλήρωσης των Ανδρών μετείχαν οι Τάμας Μόλναρ(Hungary), Μαργαρίτα Πλευρίτου(ΟΣΦΠ) και Άσλει Τζόνσον(USA) και των  Γυναικών ο Κεν Κουρόντα(Japan) και οι Ντίνος Γενηδουνιάς(ΟΣΦΠ) και Τόι Σουζούκι(ΥΝΟ).

Η Εθνική μας ομάδα των Ανδρών κληρώθηκε στον Α' Όμιλο με αντιπάλους τις ΗΠΑ, Αυστραλία και Καζακστάν.

Η Εθνική μας ομάδα των Γυναικών κληρώθηκε στον Γ' Όμιλομε αντιπάλους τις Βραζιλία, Ιταλία, Νότια Αφρική.

Αναλυτικά οι κληρώσεις:

ΑΝΔΡΕΣ:

Α' ΟΜΙΛΟΣ:

ΗΠΑ, Αυστραλία, Καζακστάν, ΕΛΛΑΔΑ

Β' ΟΜΙΛΟΣ:

Κίνα, Γαλλία, Καναδάς, Ιταλία

Γ' ΟΜΙΛΟΣ:

Κροατία, Ουγγαρία, Βραζιλία, Ιαπωνία

Δ' ΟΜΙΛΟΣ:

Νότιος Αφρική, Σερβία, Μαυροβούνιο, Ισπανία

ΓΥΝΑΙΚΕΣ:

Α' ΟΜΙΛΟΣ:

Κίνα, Γαλλία, ΗΠΑ, Αυστραλία

Β' ΟΜΙΛΟΣ:

Ισπανία, Ισραήλ, Ολλανδία, Καζακστάν

Γ' ΟΜΙΛΟΣ:

Βραζιλία, ΕΛΛΑΔΑ, Ιταλία, Νότια Αφρική

Δ' ΟΜΙΛΟΣ:

Καναδάς, Νέα Ζηλανδία, Ουγγαρία, Ιαπωνία

Η συνέχεια:

Τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, ο πρώτος από κάθε όμιλο περνάει απευθείας στους "8", ενώ στα χιαστί για την πρόκριση στην 8άδα θα παίξουν 2Α-3Β, 3Α-2Β, 2Γ-3Δ, 3Γ-2Δ.  

Η εκδήλωση στο παρακάτω video:

https://youtu.be/80rg5Tkk53k

 Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής









[full_width]