ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΟΥ - ΥΔΡΑΙΚΟΣ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Breaking

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2000

ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΟΥ

O Χρήστος ξεκίνησε να παίζει στην Α' Εθνική το 1981, ήταν και η πρώτη φορά που η Βουλιαγμένη αγωνιζόταν στη μεγάλη κατηγορία, τότε ο Όμηρος Πολυχρονόπουλος που αναγνώρισε το ταλέντο του, τον έβαλε να παίξει με την Ανδρική ομάδα κόντρα στα μεγαθήρια της εποχής.
Θυμάται ο Χρήστος ότι από τον τότε πρωταθλητή Εθνικό έχασαν με 23-0 και μάλιστα έπειτα απ' τον αγώνα έγιναν και κάποια επεισόδια. Η Βουλιαγμένη κατάφερε τελικά εκείνη τη χρονιά να παραμείνει στην Α΄ Εθνική, μετά από παιχνίδια μπαράζ και ύστερα από μερικά χρόνια να νικήσει τον Εθνικό με αποτέλεσμα ο Εθνικός να χάσει το πρωτάθλημα έπειτα από 14 συνεχόμενα χρόνια και με ένα ρεκόρ (31 στα 33 τελευταία χρόνια).
Το 1981 ήταν που με το Χρήστο η Βουλιαγμένη κατέκτησε το πρώτο της πρωτάθλημα, το εφήβων και άνοιξε ο κύκλος επιτυχιών.

Χρειάστηκαν έντεκα χρόνια (1991) ο Χρήστος και η Βουλιαγμένη για να καταφέρουν να πάρουν το Πρωτάθλημα της Α1 και μαζί με το πρωτάθλημα ήρθε και η πρόσκλησή του Χρήστου στην Εθνική ομάδα.
Μετά από 15 χρόνια στη θέση του φουνταριστού της Βουλιαγμένης ο Χρήστος παραχώρησε τη θέση του στο Γιώργο Αφρουδάκη, αφού πρώτα φρόντισε να του μάθει τα μυστικά του.

Πήρε μεταγραφή για τη Κέρκυρα όπου αγωνίστηκε για δύο χρονιές, το 1996 και 1997. Η Κέρκυρα τα δύο χρόνια που αγωνίστηκε ο Χρήστος στην ομάδα της πήρε τις καλύτερες θέσεις στην ιστορία της.
Το 1998 και 1999 αγωνίστηκε με τον Ηλυσιακό όπου και γι' αυτόν η συμμετοχή του Χρήστου τον έφερε στις καλύτερες θέσεις της ιστορίας του.
Το 2000 ήταν η χρονιά που αγωνίστηκε στο Νηρέα Χαλανδρίου.
Το 2001 ο Χρήστος μετακόμισε στο Φάληρο όπου αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Α2. Το Φάληρο με τη βοήθεια του Χρήστου κατάφερε την άνοδο στην Α1. Ο Χρήστος αγωνίστηκε για άλλη μια χρονιά στην Α1 με το Φάληρο και το 2003 αγωνίστηκε με τον Ιωνικό στην Α2.
Το 2004 αγωνίστηκε στη Γ΄ Εθνική με το Αργοστόλι.
Το 2005 σε ηλικία 41 χρονών επιστρέφει στην Α1 για να αγωνιστεί με τη Γλυφάδα κάνοντας ρεκόρ σαν ο γηραιότερος που έχει αγωνιστεί στην Α1.
Το 2006 επέστρεψε στο Αργοστόλι στη Γ΄ Εθνική.
 Το 2007 ο Χρήστος αγωνίστηκε στη Β΄ Εθνική με το Καλαμάκι, το οποίο το βοήθησε να ανέβει στην Α2. μετά στη Ν.Ο. Μεσογείου
Το 2011 στον Υδραϊκό Ναυτικό Όμιλο τον οποίο βοήθησε να ανέβει στην Α2 απο τη Δ' Εθνική 

Ο Χρήστος έχει αγωνιστεί συνολικά 22 χρόνια στην Α1 - Α' Εθνική, 2 χρόνια στην Α2, 2 χρόνια στην Β' Εθνική και 3 χρόνια στην Γ' Εθνική. Συνολικά 30 χρόνια συμμετοχής σαν πρωταγωνιστής και αν με όλα αυτά που έχει καταφέρει ο Χρήστος, κάποιοι είχαν αντιληφθεί από νωρίς το ταλέντο του και τον είχαν καλέσει στην εθνική ομάδα ώστε να μπορέσει να εξελίξει ακόμα περισσότερο το ταλέντο του, θα είχαμε να πούμε ακόμα περισσότερα γι' αυτόν τον παίκτη, ο οποίος βέβαια ποτέ δεν παραπονέθηκε γι' αυτό και όπως λέει και ο ίδιος, "μπορεί να κατάφερνα περισσότερα στο πόλο και να είχα μείνει πίσω επαγγελματικά, οπότε μία ή άλλη".

Αυτά για το γελαστό παιδί με τη χρυσή καρδία που συνήθιζε και συνηθίζει να φέρνει σβούρες τους αντιπάλους του. 

Ο Χρήστος γεννήθηκε στις 23 Δεκεμβρίου του 1964.
Είναι παντρεμένος με την Ιφιγένεια Μαραγκού και έχουν δύο παιδιά.