Ευγένιος Βούλγαρης - ΥΔΡΑΙΚΟΣ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Breaking

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2000

Ευγένιος Βούλγαρης

O Ευγένιος Βούλγαρης γεννήθηκε στις 24 Απριλίου 1975 στην Αθήνα. Προέρχεται από αθλητική οικογένεια με παράδοση στον χώρο της υδατοσφαίρισης καθώς οι θείοι του είναι οι Θωμάς και Γιάννης Καραλόγος παλιοί αθλητές του Εθνικού Πειραιώς με σημαντικές επιτυχίες. Οι αδελφές του Μαίρη και Τένια Βούλγαρη ήταν κολυμβήτριες του Εθνικού και από τις πρώτες που ξεκίνησαν την γυναικεία υδατοσφαίριση στην Ελλάδα με πολλά πρωταθλήματα και επιτυχίες. Τέλος την παράδοση στην υδατοσφαίριση συνεχίζουν τα ανίψια του: Έλενα Ξενάκη (μέλος της Εθνικής γυναικών, αθλήτρια της Βουλιαγμένης), Νικόλας Ξενάκης (αθλητής του Υδραϊκού), Κέλυ Χατζηαλέξη (αθλήτρια ΝΟ Χιου), Γιάννης Χατζηαλέξης (αθλητής Εθνικού Πειραιώς).   
Ξεκίνησε  την αθλητική του καριέρα ως κολυμβητής στον Εθνικό Πειραιά το 1980 και το 1987 μεταπήδησε στην υδατοσφαίριση. Το 1989 έπαιξε για πρώτη φορά στην Α εθνική με τον Εθνικό, το 1991 κέρδισε το κύπελλο Ελλάδος και το 1994 το Πρωτάθλημα Ελλάδος. Το 1991 κλήθηκε στην Εθνική ομάδα εφήβων όπου κατέκτησε την 3η θέση στο Βαλκανικό πρωτάθλημα ενώ το 1994 ήταν 5ος με την Εθνική ομάδα Νέων στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα και πρώτος σκόρερ της ομάδας μας. Την επόμενη χρονιά ήταν μέλος της Εθνικής ομάδας Νέων η οποία κατέκτησε την 2η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Δουνκέρκη, την καλύτερη θέση που είχε λάβει μέχρι τότε Εθνική ομάδα σε ομαδικό άθλημα. Το 1998 αποχώρησε  από τον Εθνικό και συνέχισε στην ομάδα της Χαλκίδας και το 2002 στον Άρη Νίκαιας. Από το 2012  αγωνίζεται  στον Υδραικό Ναυτικό όμιλο τον οποίο βοήθησε να ανέβει στην Α1 από τη Β' Εθνική.
Παράλληλα με την αθλητική του καριέρα το 2000 τελείωσε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Πειραιά στη Σχολή Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής και το 2002 πήρε το μεταπτυχιακό του στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ).
Είναι παντρεμένος με τη Μαρία Δαρούσου (αθλήτρια του Handball) από το 2009 κι έχουν μία κόρη, την Αναστασία (γεν. 2012).