ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ - ΥΔΡΑΙΚΟΣ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Breaking

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Ο Υδραϊκός Ναυτικός Όμιλος, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών πολιτιστικών εξορμήσεων των τμημάτων παραδοσιακού χορού πραγματοποίησε 30 Ιουνίου - 4 Ιουλίου 2011, ταξίδι στην Κεφαλονιά.

Στο πλαίσιο του πολιτιστικού ταξιδιού τα παιδιά των χορευτικών τμημάτων συμμετείχαν σε προγραμματισμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Κεφαλονιάς.
Συγκεκριμένα το Σάββατο 2 Ιουλίου οι χορευτικές ομάδες του ΥΝΟ παρουσίασαν νησιώτικους χορούς σε εκδήλωση στο Ληξούρι, όπου συμμετείχε και η χορευτική ομάδα «Χοροπούλα» με πρόγραμμα χορών απ’ όλη την Ελλάδα, ενώ την Κυριακή 3 Ιουλίου στην εκδήλωση στο Αργοστόλι συμμετείχε και αντιπροσωπευτική χορευτική ομάδα από το Λύκειο Ελληνίδων της περιοχής με κεφαλονίτικους χορούς.
Παρουσία αρκετών ντόπιων και επισκεπτών του νησιού τα μέλη του Υδραϊκού Ναυτικού Ομίλου: Λία Αργίτη, Ντίνος Βούλγαρης, Ελένη Γαρυφοπούλου, Θεοδώρα Γκολέμη, Παύλος Γκολέμης, Σοφία Δράνια, Κατερίνα Καραμάνογλου, Αντωνία Καραμάνογλου, Ευαγγελία Καρανδινού, Ματίνα Μαρκαντώνη, Βασιλική Μερτζάνη, Ελένη Μπουγιουκλή, Γιωργία Νιαβή, Μάνος Πετρικιόζογλου, Ανδρέας Ρονιώτης, Χριστιάννα Ρούσση, Φυλλίνα Σαράντη, Αγγελική Σεϊμένη,  που συνοδεύονταν από τον χοροδιδάσκαλο κ. Γιώργο Γκολέμη απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα και τις ευχαριστίες των διοργανωτών.
Κατά την παραμονή μας στο νησί είχαμε παράλληλα την ευκαιρία να επισκεφθούμε το Αργοστόλι, το Ληξούρι, το Φισκάρδο, την Αγία Ευφημία, τα σπήλαια Μελισσάνης και Δρογκαράτης, το Μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου, το Μαρκόπουλο στην Εκκλησία της Παναγίας με τα φιδάκια, τις Καταβόθρες και τη Λάσση, ανακαλύπτοντας αρκετές από τις ομορφιές του νησιού.
          Στόχος αυτών των πολιτιστικών εξορμήσεων των τμημάτων παραδοσιακού χορού του Ομίλου είναι η προβολή της Ύδρας και του Υ.Ν.Ο. εκτός των συνόρων του νησιού μας και η δυναμική παρουσία μας στα πολιτιστικά δρώμενα της Ελλάδας.
Από το Δ.Σ του Υδραϊκού Ναυτικού Ομίλου την αποστολή συνόδευσαν οι: Κεφαλλωνίτης Φάνης, Μαυρομάτη Αναστασία και Μπαρτσιώκας Δημήτρης, στηρίζοντας με την παρουσία τους την αποστολή και εκπροσωπώντας τον Όμιλο στην Κεφαλονιά.