ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ/ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ: Επιβλητική πρόκριση στην 4άδα οι Άνδρες, 6-2 την Ισπανία - ΥΔΡΑΙΚΟΣ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Breaking

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ/ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ: Επιβλητική πρόκριση στην 4άδα οι Άνδρες, 6-2 την Ισπανία


ΦΩΤΟ: "Κέρβερος" κάτω από τα δοκάρια ο Φλέγκας (newsports.eu από Βελιγράδι)
Στόφα μεγάλης ομάδας, που εδραιώνεται στην ελίτ του παγκόσμιου στερεώματος της υδατοσφαίρισης, έδειξε η Εθνική μας ομάδα των Ανδρών στον προημιτελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Βελιγράδι. Επιβλητική η αρμάδα του Θοδωρή Βλάχου νίκησε πανάξια την Ισπανία με 6-2 και προκρίθηκε πανηγυρικά στην 4άδα μιας ακόμα μεγάλης διοργάνωσης (μετά από το χάλκινο του Παγκοσμίου του Καζάν το περασμένο καλοκαίρι). Επιβεβαιώνοντας έτσι το μεγαλείο, την ψυχή και το ταλέντο αυτής της γενιάς του αθλήματος, αλλά και της σπουδαίας δουλειάς που γίνεται από όλους όσους στηρίζουν αυτά τα παιδιά.
Περιμένει πλέον τον αντίπαλό της στον έναν εκ των δύο ημιτελικών, που θα γίνει την Τετάρτη 20/1 στις 21.15, και θα είναι ο νικητής του άλλου προημιτελικού που γίνεται απόψε (21.15) μεταξύ της οικοδέσποινας Σερβίας (το μεγάλο φαβορί) και Ρωσίας. Στοχεύοντας φυσικά και πάλι στην άνοδο στο βάθρο και –γιατί όχι- ένα μετάλλιο πιο λαμπερό από αυτό του Καζάν.
Με υποδειγματική άμυνα που θα τη ζήλευε κάθε ομάδα στον κόσμο και τον τερματοφύλακά της Κωνσταντίνο Φλέγκα σε μεγάλη μέρα, με τρομερές επεμβάσεις, η Εθνική «έπιασε τους ταύρους από τα κέρατα», μπλόκαρε για τα καλά όλα τα ατού των «φούριας ρόχας» και δεν τους επέτρεψε να ονειρευτούν ούτε μια στιγμή ότι μπορού να επιστρέψουν στις διακρίσεις σε μεγάλη διοργάνωση (έχουν χρόνια να πάρουν ανάσα). Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ελλάδα είχε 1/11 στον λιγότερο (!).
Παράλληλα κατάφερε να βρει λύσεις επιθετικά και από την περιφέρεια, με κορυφαίο σκόρερ τον Γιάννη Φουντούλη (3 γκολ), αλλά και στον παίκτη παραπάνω στις κρίσιμες στιγμές (2/6 συνολικά) κι όλους τους παίκτες να δίνουν ρεσιτάλ συγκέντρωσης και κατάθεσης ψυχής. Έτσι έχτισε από νωρίς τη σημαντική διαφορά. Είχε προηγηθεί ήδη με 5-1 στα μέσα του τρίτου οκτάλεπτου και πήγαινε εκ τους ασφαλούς για τη μεγάλη νίκη την οποία και πέτυχε.
Δείγμα του μεγαλείου ψυχής των Ελλήνων διεθνών, εξάλλου, ήταν ότι κάποιοι έπαιζαν λαβωμένοι από το ματς με τη Ρουμανία, αλλά τα έδωσαν όλα, με πιο χαρακτηριστική την εμφάνιση του Μανώλη Μυλωνάκη που έπαιζε με ράμματα, αλλά ήταν εκ των κορυφαίων.
Είναι χαρακτηριστικό, εξάλλου, ότι τα δύο μοναδικά γκολ της Ισπανίας τα πέτυχε, μόνο και μόνο με τη μαγκιά του, ο «Έλληνας» των φούριας ρόχας, ο αριστερόχειρας περιφερειακός του Ολυμπιακού Μπλάι Μάλιαρακ.
Να σημειώσουμε ότι είναι η δεύτερη φορά που η Εθνική Ανδρών προκρίνεται σε 4άδα Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (η προηγούμενη ήταν ο 1999 στη Σεβίλη όπου είχαμε πάρει την 4η θέση).
ΙΣΠΑΝΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ 2-6
Οκτάλεπτα: 0-2, 1-1, 1-2, 0-1.
ΙΣΠΑΝΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ
Αγκιλάρ
Φλέγκας
Μουνάριθ
Μυλωνάκης 1
Λόπεθ Εσκριμπάνο
Δερβίσης
Ρόκα
Γενηδουνιάς
Μολίνα Ρίος
Φουντούλης Ι. 3
Μιγκέλ
Ποντικέας
Σιράνι
Αφρουδάκης Χρ.
Εσπανιόλ
Δελακάς
Ταχούλ
Μουρίκης 1
Φερνάντεζ
Κολόμβος
Μάλιαραχ 2
Γούνας
Ετσενίκε
Βλαχόπουλος 1
Λόπεθ Πινέδο
Γαλανόπουλος
Προπονητής: Γκάμπριελ Χερνάντεζ
Προπονητής: Θοδωρής Βλάχος
Διαιτητές: Γκιόργκι Κουν (Ουγγαρία), Μπόρις Μαργκέτα (Σλοβενία)