Φιλικός αγώνας υδατοσφαίρισης μεταξύ των ομάδων ΥΔΡΑΪΚΟΣ Ν.Ο.. - Α.Π.Σ. ΟΞΥΓΟΝΟ Θεσσαλονίκης - ΥΔΡΑΙΚΟΣ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Breaking

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Φιλικός αγώνας υδατοσφαίρισης μεταξύ των ομάδων ΥΔΡΑΪΚΟΣ Ν.Ο.. - Α.Π.Σ. ΟΞΥΓΟΝΟ Θεσσαλονίκης


Ο Υδραϊκός νίκησε την ομάδα της Θεσσαλονίκης Α.Π.Σ. ΟΞΥΓΟΝΟ 23 – 16 , αλλά τελικά κέρδισε η φιλία των δύο ομάδων!
Στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Κουντουριώτεια 2011» διεξήχθηκε, το Σάββατο 20 Αυγούστου 2011, επίσημος φιλικός αγώνας υδατοσφαίρισης μεταξύ των ομάδων ΥΔΡΑΪΚΟΣ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ – Α.Π.Σ. ΟΞΥΓΟΝΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, στο Μίρα Μάρε (Μανδράκι) της Ύδρας.


Η ομάδα της Θεσσαλονίκης κατέφθασε το πρωί της Παρασκευής στην Ύδρα και, αφού ξεκουράστηκε και ξεναγήθηκε στο νησί μας, το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ο πρώτος ανεπίσημος φιλικός αγώνας ανάμεσα στις δύο ομάδες στο Μανδράκι της Ύδρας. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, πιο έτοιμη και με περισσότερη εμπειρία, από τον πρώτο φιλικό αγώνα έδειξε ότι είναι ικανή να πιέσει και να κερδίσει σχετικά άνετα. Η ομάδα του Υδραϊκού, έχοντας κάνει μόνο ενάμισι μήνα προπόνηση και ένα τουρνουά φιλικών με την εφηβική ομάδα του Εθνικού Πειραιά, κατάφερε να δυσκολέψει την ομάδα της Θεσσαλονίκης και να δείξει τα «δόντια της» σε αρκετά σημεία των 10/λεπτων. Μετά το τέλος του φιλικού οι δύο ομάδες «τεστάρισαν» τα συστήματα και τα μαρκαρίσματα για το επίσημο φιλικό αγώνα.

Σάββατο 20 Αυγούστου 2011. Το ρολόι δείχνει 18:00.
Γύρω από το πλωτό κολυμβητήριο, στην περιοχή Μανδράκι Ύδρας, έχουν συγκεντρωθεί γονείς, συγγενείς,  φίλοι, παιδιά και θεατές με διάθεση να απολαύσουν ένα δυνατό φιλικό αγώνα, αλλά και να χειροκροτήσουν τις δύο ομάδες. Οι αντίξοες καιρικές συνθήκες (6 Μποφόρ άνεμος) ίσως φόβισαν κάποιους να προσέλθουν με τις βάρκες και τα θαλάσσια ταξί, όμως η προσέλευση ήταν ικανοποιητική με άρωμα από νεολαία και λαμπερά πρόσωπα! Το λόγο έλαβε ο πρόεδρος του Υδραϊκού κ. Θοδωρής Μουστακαρίας  ο οποίος, αφού ευχαρίστησε την ομάδα της Θεσσαλονίκης που ταξίδεψε τόσες ώρες για να γνωρίσει το νησί μας και να συμμετάσχει στο τουρνουά των φιλικών αγώνων, κήρυξε την έναρξη του επίσημου φιλικού αγώνα. Ο αγώνας ξεκίνησε με την παρουσίαση των παιχτών των δύο ομάδων και την ανταλλαγή χειραψιών. Οι δύο ομάδες πήραν τις θέσεις τους στο πλωτό κολυμβητήριο και με το σφύριγμα του διαιτητή κ. Θοδωρή Μουστακαρία, άρχισε ο αγώνας. Κατοχή μπάλας για την ομάδα  της Θεσσαλονίκης Α.Π.Σ. ΟΞΥΓΟΝΟ η οποία αποτυγχάνει στην πρώτη επίθεση. Αντεπίθεση του Υδραϊκού και το πρώτο γκολ σημειώνεται από τον παλαίμαχο πολίστα Δημήτρη Λυγούρα. Η κερκίδα ξεσηκώνεται, αλλά αμέσως ισοφαρίζει με ωραίο γκολ η ομάδα της Θεσσαλονίκης. Το πρώτο 10/λεπτο τελείωσε 5-4 υπέρ του Υδραϊκού. Στο δεύτερο 10/λεπτο οι ομάδες «ανέβασαν» στροφές, τα μαρκαρίσματα πιο δυνατά και τα γκολ έπεφταν βροχή εκατέρωθεν, τελειώνοντας με ισόπαλο σκορ 4-4. Ημίχρονο 9-8! Οι ομάδες πήραν ανάσες και τις απαραίτητες οδηγίες από τους προπονητές τους. Στην έναρξη του τρίτου 10/λεπτου ο Υδραϊκός μπήκε πιο δυναμικά και με καλή άμυνα και επίθεση διαμόρφωσε το σκορ 6-3. Στο τέταρτο 10/λεπτο η ομάδα της Θεσσαλονίκης μπήκε αποφασιστική και με διαρκή επίθεση προσπάθησε να πάρει «κεφάλι», όμως η καλή άμυνα του Υδραϊκού και οι εκπληκτικές αποκρούσεις του τερματοφύλακα Γιώργο Σκόρρα διαμόρφωσαν το σκορ 7-5. Συμμετοχή στο τελευταίο 10/λεπτο είχαν και οι μικροί αθλητές του Υδραϊκού  , που πήραν το «βάπτισμα του πυρός»  σε επίσημο φιλικό αγώνα, αλλά σημείωσαν και από ένα γκολ ο καθένας!
Τα 10/λεπτα του φιλικού αγώνα διαμορφώθηκαν ως εξής:
ΥΔΡΑΪΚΟΣ Ν.Ο. – Α.Π.Σ. ΟΞΥΓΟΝΟ
1ο: 5-4
2ο: 4-4
3ο: 6-3
4ο: 7-5
Διαιτητής του φιλικού αγώνα ο πρόεδρος του Υ.Ν.Ο. κ. Θοδωρής Μουστακαρίας
Τελικό σκορ του φιλικού αγώνα ΥΔΡΑΪΚΟΣ Ν.Ο. – Α.Π.Σ. ΟΞΥΓΟΝΟ 23-16.
Μετά το τέλος του φιλικού αγώνα  ο πρόεδρος του Υ.Ν.Ο. κ. Θοδωρής Μουστακαρίας  έδωσε συγχαρητήρια στους δύο προπονητές των ομάδων και στους παίχτες για την άψογη αγωνιστική συμπεριφορά τους. Πολυτιμότεροι παίχτες ( MVP) του φιλικού αγώνα ανακηρύχτηκαν από την ομάδα ΥΔΡΑΪΚΟΣ Ν.Ο ο τερματοφύλακας Σκόρρας Γιώργος και από την ομάδα Α.Π.Σ. ΟΞΥΓΟΝΟ ο αρχηγός Νίτσας Λουκάς! Στο τέλος του αγώνα οι προπονητές και παίχτες αντάλλαξαν ευχές και έδωσαν ραντεβού στο μέλλον για επόμενο τουρνουά φιλικών στη Θεσσαλονίκη.
Για τον Υδραϊκό Ναυτικό Όμιλο έπαιξαν και σκόραραν αλφαβητικά οι: Αγγελόπουλος Ιωάννης(1), Αναργύρου Μιχάλης(2), Ανδρουλάκης Γιώργος, Δρακόπουλος Γεώργιος,  Καϊάφας Φίλιππος(4), Καραούζας Γιωργής, Λυγούρας Δημήτρης(1), Μαρκαντώνης Δημήτρης, Μηνόπετρος Γρηγόρης, Νομικός Γεώργιος(1), Νομικός Μάριος(1), Παγάνης Χαράλαμπος(4 - Αρχηγός ομάδας),  Παπαδάκης Αλέξανδρος(2), Ρονιώτης Ανδρέας(1), Φρυδάς Φάνης(1), Χατζηνικολαΐδης Αλέξανδρος, Σκόρρας Γεώργιος(1-τερματοφύλακας) και οι μικροί αθλητές  Γιώργος Αναργύρου(1) 2000, Γεώργας Στάθης(1) 2001,  Παπαγεωργίου Βησαρίωνας(1) 2003 και Τσιτσιπάς Φανούρης(1) 2001,τους οποίους και ευχαριστούμε τόσο για την αγωνιστική τους συμπεριφορά όσο και για τον τρόπο που εκπροσώπησαν τον Υδραϊκό Ναυτικό Όμιλο! Προπονητής της ομάδας ο κ. Νίκος Βαβούρης και έφορος υδατοσφαίρισης κ. Δημήτρης Παγάνης.
Για την ομάδα της Θεσσαλονίκης Α.Π.Σ. ΟΞΥΓΟΝΟ έπαιξαν και σκόραραν αλφαβητικά οι: Αβραμίδης Ανέστης, Αντωνιάδης Δημήτρης(5), Αντωνιάδης Παύλος(1), Γιατσιάτσιος Γιώργος, Γεωργιτσάκης Γιώργος, Καΐσεβ Βασίλης, Καλαμποκάς Γιώργος(2), Κουβαλακίδης Ιωάννης, Λόκας Πασχάλης, Μαρίνης Νίκος(2), Μπανταλιάν Κωνσταντίνος(1), Μούτσιος Βασίλης(1), Νίτσας Λουκάς(2-Αρχηγός ομάδας), Πανταζής Νίκος(1), Πεφτίνας Αλέξης(1) και Τσαγκαρίδης Δημήτρης, τους οποίους ευχαριστούμε για το αγωνιστικό ήθος που επέδειξαν κατά τη διάρκεια όλων των φιλικών παιχνιδιών. Προπονητής της ομάδας ο κ. Ιωάννης Ζησόπουλος και  έφορος της ομάδας η κα. Χριστίνα Αντωνιάδου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιδήμαρχος κα. Λουκία Λούλου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ύδρας κ. Παναγιώτης Μαρκαντώνης, , ο Διοικητής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας Υποπλοίαρχος του Λ.Σ. κ. Ιωάννης  Μπελεγρής και η Διευθύντρια του Λυκείου Ύδρας κα. Μαρία Μαρσέλλου. Από το Δ.Σ του Υ.Ν.Ο. παραβρέθηκαν τα μέλη: ο κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης(έφορος κολύμβησης), ο κ. Θεοφάνης Κεφαλλωνίτης και η κα. Αναστασία Μαυρομάτη(γραμματέας του Υ.Ν.Ο.).
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Δημήτρη Δρακόπουλο για τη δωρεάν μετακίνηση της ομάδας Α.Π.Σ. ΟΞΥΓΟΝΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ με το κρουαζιερόπλοιό του «Πλατυτέρα» από τον Πειραιά στην Ύδρα και αντίστροφα καθώς και το διοικητή της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας κ. Ιωάννη Μπελεγρή για τη φιλοξενία της ομάδας Α.Π.Σ. ΟΞΥΓΟΝΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ στους χώρους της σχολής κατά την παραμονή της στο νησί μας. Ευχόμαστε καλές διακοπές στους παίχτες,  τον προπονητή και τους παράγοντες της ομάδας Α.Π.Σ. ΟΞΥΓΟΝΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και ελπίζουμε να πέρασαν ένα όμορφο Σαββατοκύριακο στην Ύδρα!
περισσότερες φωτογραφίες   ΕΔΩ