παρουσίαση των αγώνων SwimRun Hydra που θα γίνουν στην Ύδρα 16-18 Νοεμβρίου - ΥΔΡΑΙΚΟΣ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Breaking

Κυριακή 22 Απριλίου 2018

παρουσίαση των αγώνων SwimRun Hydra που θα γίνουν στην Ύδρα 16-18 Νοεμβρίου



Η επίσημη παρουσίαση στους εκπροσώπους Τύπου των αγώνων SwimRun Hydra που θα γίνουν στην Ύδρα 16-18 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο του γραφικού και ιστορικού νησιού του Αργοσαρωνικού.

Ο υπεύθυνος της διοργανώτριας εταιρίας TRIMORE, Κωνσταντίνος Μητρόπαπας, παρουσίασε αναλυτικά τους νέους αυτούς αγώνες, επισημαίνοντας ότι είναι το πρώτο SwimRun που γίνεται στη Μεσόγειο και αφορά στην κολύμβηση και το τρέξιμο ζευγαριών.

Στην παρουσίαση συμμετείχαν ο δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης, ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μπελεγρής, η αντιπρόεδρος της ΚΕΔΥ Κατερίνα Μαραγκού και από τον Υδραϊκό Ναυτικό Όμιλο η Αναστασία Μαυρομάτη.


Το κεντρικό σημείο των αγώνων θα βρίσκεται στην προβλήτα του λιμανιού της Ύδρας. Το SwimRun είναι ένας αγώνας με συμμετοχή αθλητών σε ζευγάρια και θα υπάρχουν τρεις κατηγορίες νικητών. Και αυτό, αφού θα μπορούν να μετάσχουν ζευγάρια που θα είναι δεμένα μεταξύ τους με σχοινί ανεξαρτήτου ηλικίας, άνδρας με άνδρα, γυναίκα με γυναίκα και μικτό (άνδρας με γυναίκα).

Τα ζευγάρια αυτά θα αγωνιστούν σε εκτός δρόμου διαδρομές τρεξίματος και κολύμβησης με συνεχείς εναλλαγές από το ένα άθλημα στο άλλο. Στην περίπτωση του αγώνα της Ύδρας, θα υπάρχουν 3 εναλλαγές από κολύμβηση σε τρέξιμο και αντιστρόφως, συνολικής απόστασης 16,5 χλμ (3,8 χλμ Κολύμβηση και 12,7 χλμ τρέξιμο).

Οι αθλητές μπορούν να κολυμπήσουν με βοηθήματα όπως paddles (χεράκια) ή pull buoy (βαρελάκι) και να φορούν παπούτσια κατά το τρέξιμο και την κολύμβηση. Δεν επιτρέπονται φουσκωτά βοηθήματα, τα οποία δεν παρέχονται από τον διοργανωτή. Ωστόσο, θα πρέπει, ό,τι εξοπλισμό χρησιμοποιούν σε οποιοδήποτε από τα δύο αθλήματα να τον έχουν μαζί τους καθ' όλη την διάρκεια του αγώνα, είτε φορώντας τον είτε κουβαλώντας τον.
Το κάθε ζευγάρι θα πρέπει να τρέξει όλο τον αγώνα και να τερματίσει μαζί.

Η διοργάνωση θα είναι μια γιορτή του αθλητισμού, καθώς, εκτός από το κεντρικό αθλητικό γεγονός θα υπάρχουν πολλές παράλληλες αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια.

«Είναι μεγάλη μας χαρά να φιλοξενούμε αγώνες με χαρακτηριστικό την πρωτοτυπία. Η Ύδρα συνεχίζει μια παράδοση στη διοργάνωση τρεξίματος και κολύμβησης. Μεγάλος στόχος μας, βέβαια, είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, σε έναν τομέα, όπου απασχολείται η μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού στο νησί. Πρέπει να δουλέψουμε σωστά για να βγούμε κερδισμένοι» είπε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Γιώργος Κουκουδάκης.

«Θα είναι ένα ξεχωριστό πολυήμερο Premium Multisport Event, με δράσεις τόσο για παιδιά (αγώνες πόλο στο λιμάνι, ποδηλατική βραδυπορία σε δύο διαδρόμους στην προβλήτα, σκάκι) όσο και για μεγάλους (βραδινός περίπατος σε μονοπάτια του νησιού). Ο κυρίως αγώνας του SwimRun θα γίνει την Κυριακή 18 Νοεμβρίου. Είναι ένα δύσκολο και σκληρό σπορ που ξεκίνησε από τις σκανδιναβικές χώρες και θα γίνει για πρώτη φορά σε χώρα της Μεσογείου. Φέτος επιλέξαμε να κάνουμε τον αγώνα σε ήπια σχετικά διαδρομή με την συμμετοχή 50 ζευγαριών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι πρώτοι νικητές αναμένεται να τερματίσουν μετά από δύο ώρες, αλλά στον πρώτο αυτό αγώνα δεν θα βάλουμε χρονικό περιορισμό ολοκλήρωσης του αγώνα» είπε από την πλευρά του ο κ. Μητρόπαπας.

Και πρόσθεσε: «Στόχος είναι να αγαπήσει το άθλημα πρώτα απ' όλους ο κόσμος. Το άθλημα απαιτεί να υπάρχουν μέτρα ασφαλείας, ενώ και οι παροχές στους αγωνιζόμενους είναι μεγάλες. Θέλουμε όλοι να ζήσουν ξεχωριστές εμπειρίες και να συμμετέχουν και κάτοικοι της Ύδρας. Ο αγώνας θα γίνει ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν (βροχή ή δυνατοί άνεμοι)».

Επίσης, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσαν οι διοργανωτές για το άθλημα, οι περισσότεροι συμμετέχοντες στο SwimRun είναι ηλικίας 30-40 ετών και είναι ανώτατου μορφωτικού και βιοτικού επιπέδου. Ο αγώνας στην Ύδρα τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, ενώ έχει ζητηθεί να γίνει το ίδιο από την ΓΓΑ και την ομοσπονδία μοντέρνου πεντάθλου.

Τέλος, οι διοργανωτές παρουσίασαν το όραμά τους για τον αγώνα, που είναι η καθιέρωσή του ως θεσμός στην Ύδρα, να αυξήσει τις αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις, τις παιδικές δραστηριότητες, να μυήσει περισσότερους ανθρώπους στο νέο σπορ, να προσελκύσει ξένους αθλητές και επισκέπτες και να πετύχει τη μεγαλύτερη προβολή του τόπου διεξαγωγής.