Η δυναστεία των Σουζούκι παράγει έναν ακόμη εθνικό αρχηγό - ΥΔΡΑΙΚΟΣ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Breaking

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023

Η δυναστεία των Σουζούκι παράγει έναν ακόμη εθνικό αρχηγό


Ήταν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης Νέων Ανδρών της FINA στην Πόλη του Κουβέιτ το 2019 που έζησα για πρώτη φορά τα πολλά χαρακτηριστικά του Toi Suzuki - παίρνοντας μια πάσα στο κέντρο προς τα εμπρός για να σκοράρει, οδηγώντας καταστροφικά στο γκολ και σκοράροντας δύο φορές εναντίον της Αυστραλίας από δύο μέτρα και από τα βαθιά αριστερά σε ένα αξιοσημείωτο ματς που κέρδισε στο buzzer.

Ο συμπαίκτης του Γιουσούκε Ινάμπα ήταν αυτός που ακύρωσε το γκολ της ισοφάρισης της Αυστραλίας με δύο δευτερόλεπτα


να απομένουν, παίζοντας την μπάλα στον εαυτό του στην επανεκκίνηση και εκτοξεύοντας με πύραυλο από τα μισά του δρόμου για τη νίκη με 11-10.


Φωτογραφίες: Getty Εικόνες

Ο Suzuki ήταν μόλις 18 ετών όταν ανέβηκε στο διεθνές προσκήνιο, παίζοντας το Παγκόσμιο Κύπελλο FINA 2018 στο Βερολίνο, τερματίζοντας έβδομος.

Οι τρεις πρόσφατοι διεθνείς του βρέθηκαν μπροστά σε πλήθη χωρητικότητας στο Περθ τον περασμένο μήνα σε μια σειρά κληρώσεων με τους Aussie Sharks, όπου ήταν αρχηγός μιας ομάδας μείον μια χούφτα παίκτες με έδρα την Ευρώπη.

Στα 23, με ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, Παγκόσμιο Εφήβων, Summer Universiade στη Νάπολη (5ου θέση το 2019), τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο για 10ου θέση, τον Σούπερ Τελικό του World League της FINA στην Τιφλίδα της Γεωργίας για την πέμπτη θέση το 2021 και την ένατη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τηςFINA στη Βουδαπέστη πέρυσι, ο Suzuki είναι με άριστη διάθεση για να αναλάβει την αρχηγία του για πολλά χρόνια ακόμα.

Ειδικά από τη στιγμή που το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου ξεκινά τον Ιούλιο ως εντός έδρας σειρά στη Φουκουόκα, ακολουθούμενη από την σειρά της Ντόχα τον Φεβρουάριο του 2024 και την μετέπειτα σειρά της Σιγκαπούρης που μόλις ανακοινώθηκε το 2025.


«Είμαι υπεύθυνος για την αρχηγία από τότε που άλλαξε ο προπονητής μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η ομάδα της Ιαπωνίας αποτελείται από παίκτες με ευρύ ηλικιακό εύρος, οπότε μου ανατέθηκε να διατηρώ καλές σχέσεις με έμπειρους παίκτες και νεαρούς παίκτες», δήλωσε ο Suzuki.

Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ο πατέρας του φίλου του τον προσκάλεσε στην πισίνα υδατοσφαίρισης στη γενέτειρά του Yamagata. Από τότε έπαιξε για το Shumei EikoHigh School Water Polo Club, αποφοίτησε από την Κολυμβητική Λέσχη του Πανεπιστημίου Αθλητικών Επιστημών Nippon - κερδίζοντας τέσσερις ιαπωνικούς συλλογικούς τίτλους - και πέρυσι κέρδισε το ιαπωνικό στέμμα με το Kingfisher74.

Όπως πολλοί παίκτες της εθνικής ομάδας, τώρα παίζει σε έναν ξένο σύλλογο - τον Υδραϊκό Ναυτικό Όμιλο στο ελληνικό πρωτάθλημα.

«Είναι η πρώτη φορά που παίζω (αγώνες συλλόγων) στο εξωτερικό. Το να μπορώ να παίξω στο κορυφαίο ελληνικό πρωτάθλημα του κόσμου είναι μια καλή εμπειρία για μένα και για την Ιαπωνία. Νομίζω ότι η ταχύτητα και η ευκινησία μου λειτουργούν και στο ελληνικό πρωτάθλημα.Επίσης σκοράρω που μετράει πολύ για την ομάδα μας.Μερικές φορές δεν μου λειτουργεί με τα φυσικά μου προσόντα και τη δύναμή μου».

Η Ιαπωνία είναι γνωστή για το στυλ παιχνιδιού αντεπίθεσης με τους ελαφρύτερους και πιο ευκίνητους αθλητές της, το οποίο είναι αρκετά ενοχλητικό ενάντια στο ευρωπαϊκό βαρύτερο στυλ.

«Η ομάδα της Ιαπωνίας εργάζεται σε μια εξαιρετικά επιθετική άμυνα γραμμής πάσας, η οποία ονομάζεται "Japan Press", για να κεφαλαιοποιήσει την ταχύτητα και την ευκινησία μας. Επιπλέον, πιστεύω ότι δημιουργούμε μια γρήγορη ανάπτυξη παιχνιδιού και αναδεικνύουμε τη γοητεία της υδατοσφαίρισης».

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η ομάδα έχει νέο προπονητή, καθώς ο προηγούμενος προπονητής Yoji Omoto έχει αναλάβει πόστο σε διοικητικό ρόλο και ο πρώην κορυφαίος παίκτης Yoshinori Shiota - συναγωνιστής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FINA του 2003, 2005, 2007 και 2011 και βοηθός προπονητή από το 2017 έως το 2021 - οδήγησε την ομάδα στη 10η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.




«Μερικοί παίκτες έχουν αποσυρθεί και η ηλικία της ομάδας έχει επίσης ανανεωθεί. Ο προπονητής έχει επίσης αλλάξει, αλλά ο Σιότα προσπαθεί να αναλάβει τη νοοτροπία και την ιδέα του πρώην προπονητή Γιότζι Ομότο και να κάνει την υδατοσφαίριση ακόμη πιο ελκυστική", δήλωσε ο Σουζούκι.

Όταν ρωτήθηκε αν η ομάδα κέρδισε κάτι από άποψη δημοσιότητας από το Τόκιο 2020, ηSuzuki είπε:

«Δυστυχώς, δεν υπήρχαν θεατές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο λόγω των κανονισμών COVID-19. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Φουκουόκα, έχουμε ευθύνη να έχουμε πολλούς θεατές να έρχονται για να παρακολουθήσουν τους αγώνες. Για να γίνει διάσημη η υδατοσφαίριση στην Ιαπωνία, πρέπει να επιτύχουμε καλά αποτελέσματα. Η εθνική ομάδα της Ιαπωνίας δεν ήταν ποτέ στην πρώτη οκτάδα σε παγκόσμιο τουρνουά, οπότε στοχεύουμε στην πρώτη οκτάδα ή υψηλότερη στη Φουκουόκα».

Η Ιαπωνία θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο Υγρού Στίβου τον Απρίλιο, ακολουθούμενη από μια έντονη περίοδο προπόνησης πριν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου τον Ιούλιο.

O Suzuki έχει ένα τελευταίο αίτημα: "Παρακαλώ δώστε προσοχή στην εθνική ομάδα της Ιαπωνίας!"


 Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ SUZUKI ΣΤΟ SITE ( fina.org)



[full_width]